Nieuws

Bijzonder startveld Zuiderzeerally

Zoals bekend worden dit jaar weer de proeven rond Kampen gereden. Wedstrijdleider Jan Seinen zei hierover: We wilden de overlast zoveel mogelijk beperken voor de omwonenden, daarom wisselen we de locaties af. 

Dit jaar zijn dus de proeven rond Kampen weer aan de beurt. Ook leuk is de beroemde Nagelerweg proef. Alle notes van de vorige jaren kunnen in de prullenbak. De proef ligt ten eerst andersom en ook zijn er wat andere nieuwe onderdelen. Dus dat wordt hard werken tijdens de verkenning.”

Deelnemers
Jan Seinen had nog meer nieuws. Naast de al bekende nummer 1 Dennis Kuipers, komt ook zijn vader René naar Emmeloord. Door omstandigheden heeft hij een tijd niet gereden en nu komt hij in de Zuiderzeerally weer wat ervaring opdoen. Hij zal starten in de 0 auto. Ook veelvoudig Zuiderzeewinnaar Jasper van den Heuvel heeft weer ingeschreven. In Emmeloord komt ook zijn broer Jim aan de start hij komt weer extra ervaring opdoen voor zijn campagne in het wereld kampioenschap. Maar zowel Van den Heuvel als Kuipers krijgen er een geduchte tegenstander bij in de vorm van Christian Riedemann. Hij komt samen met Lara Vanneste (een vroegere navigatrice van Kevin Abbring) naar de Noordoostpolder om te testen. Hij rijdt dit jaar het Duitse kampioenschap in een Peugeot 208 T16 in R5 uitvoering. Hij komt naar de Zuiderzeerally om zijn asfalt afstellingen te testen.

Andere buitenlanders
Ib Kragh komt met een Citroën DS3 R5 en Brian Madsen komt ook in totaal komen er toch een kleine tien buitenlandse equipes naar Emmeloord.

RSS News Feed