Nieuws

Nieuws
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland

Het Jobfixers Belgian Rally Championship geniet van een zomerbreak tot het eerste weekend van september, maar het Jobfixers Rally Team komt al eerder opnieuw in actie.

van Deijne kan in Sulingen klimmen in kampioenschap
van Deijne kan in Sulingen klimmen

Nadat rijder Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren forfait moesten geven voor de GTC Rally, staat het team van Deijne Autosport weer topfit aan de start van de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”

Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland
Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland

Ott Tänak wint voor de 2e keer op rij de WRC Rally van Finland

Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland
Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland

Na een geslaagde eerste seizoenshelft staat na een kort zomerreces voor Bob de Jong en Bjorn Degandt de Rallye Sulingen op het programma. 

Rallycross uitdaging voor Tom Coronel
Rallycross uitdaging voor Tom Coronel

“Ik ben al drie decennia actief in de autosport, dus ik dacht niet dat er voor mij nog veel nieuwe dingen om te ontdekken zouden zijn, maar dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uitkijk!” 

Keurig resultaat De Garage Rallyteam tijdens GTC Rally
Keurig resultaat De Garage Rallyteam

Tijdens de GTC Rally, welke werd verreden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, wist het De Garage Rallyteam uit de problemen te blijven en de finish te behalen. 

Leemans hoopt pech achter zich te laten tijdens GTC Rally
Leemans hoopt pech achter zich te laten

Komend weekend wordt de GTC Rally verreden. Opnieuw zal Breda International Airport dit evenement huisvesten.

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally
Mammoet wil vertrouwen opbouwen
Cracco toont zijn progressie in Ieper
lekke banden voor van Loon tijdens 1e etappe
Verschueren houdt goed gevoel over aan Ieper
GTC Rally onzeker voor van Deijne
ten Brinke wacht serieuze uitdaging
van Deijne naar zwaarbevochten podium
1 / 14

Leemans wil tijdens ELE eindelijk vlammen

Twee keer reeds kwam Roald Leemans met de nieuwe en in een fraaie livery gestoken Citroën DS3 R5 Evo3 aan de start. Evenzovele keren moest de jonge Brabander echter voortijdig de strijd staken. Het is daarom dat Roald tijdens de ELE Rally wil laten zien waartoe hij in staat is.

 

“We hebben ons portie pech dit jaar al wel weer gehad,” zegt Roald getergd. “In de eerste wedstrijd hadden we gewoon domme mechanische pech en in de tweede wedstrijd stonden de differentiëlen, na onderhoud in Frankrijk te hebben gehad, helemaal anders afgesteld waardoor uiteindelijk weer iets kapotging.”

Met man en macht wordt er in de werkplaats gewerkt om de differentiëlen weer terug te stellen naar de oorspronkelijke instelling. “Die was voor mij perfect, ik kan daarmee de auto goed zetten en had ik er alle vertrouwen in,” aldus Roald. “Verder wordt hij weer helemaal nagekeken. Tijdens de ELE Rally willen we er gewoonweg vol voor gaan.

In de vorige editie van de ELE Rally reed Roald met een DS3 R3T, het lichtere broertje van de huidige R5 versie. Ze streden in de klasse RC3 en Roald wist daarin een fraaie tweede plaats te behalen. “We verwachten dit jaar geen top-3 klassering, daarvoor is het startveld gewoonweg te sterk. Desalniettemin willen we zo hoog mogelijk eindigen en ik denk dat een plaats bij de eerste tien haalbaar zou moeten zijn. Meters maken en ervaring met deze auto opdoen is nu het belangrijkste.”

De eerste wedstrijden dit jaar reed Roald met Harm van Koppen als navigator. Vanaf de ELE Rally zal opnieuw Christiaan Paul van Waardenburg de taak als navigator weer op zich nemen.

De ELE Rally duurt lang en is geldt als een zware wedstrijd. Er staan de deelnemers 16 slopende klassementsproeven te wachten. Vrijdagavond zal de wedstrijd rond 19:00u beginnen vanaf het startpodium in Son en Breugel, terwijl na middernacht de eerste auto in het Parc Fermé wordt gezet. Zaterdagmorgen mogen de auto’s van 11:34u uit het Parc Fermé worden gehaald. De finish is rond 22:04u voorzien in het centrum van Son en Breugel.

RSS News Feed