Nieuws

Nieuws
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland

Het Jobfixers Belgian Rally Championship geniet van een zomerbreak tot het eerste weekend van september, maar het Jobfixers Rally Team komt al eerder opnieuw in actie.

van Deijne kan in Sulingen klimmen in kampioenschap
van Deijne kan in Sulingen klimmen

Nadat rijder Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren forfait moesten geven voor de GTC Rally, staat het team van Deijne Autosport weer topfit aan de start van de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”

Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland
Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland

Ott Tänak wint voor de 2e keer op rij de WRC Rally van Finland

Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland
Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland

Na een geslaagde eerste seizoenshelft staat na een kort zomerreces voor Bob de Jong en Bjorn Degandt de Rallye Sulingen op het programma. 

Rallycross uitdaging voor Tom Coronel
Rallycross uitdaging voor Tom Coronel

“Ik ben al drie decennia actief in de autosport, dus ik dacht niet dat er voor mij nog veel nieuwe dingen om te ontdekken zouden zijn, maar dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uitkijk!” 

Keurig resultaat De Garage Rallyteam tijdens GTC Rally
Keurig resultaat De Garage Rallyteam

Tijdens de GTC Rally, welke werd verreden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, wist het De Garage Rallyteam uit de problemen te blijven en de finish te behalen. 

Leemans hoopt pech achter zich te laten tijdens GTC Rally
Leemans hoopt pech achter zich te laten

Komend weekend wordt de GTC Rally verreden. Opnieuw zal Breda International Airport dit evenement huisvesten.

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally
Mammoet wil vertrouwen opbouwen
Cracco toont zijn progressie in Ieper
lekke banden voor van Loon tijdens 1e etappe
Verschueren houdt goed gevoel over aan Ieper
GTC Rally onzeker voor van Deijne
van Deijne naar zwaarbevochten podium
Kobus en Nortier vinden ritme terug
1 / 14

ten Brinke wacht serieuze uitdaging in Kazachstan

Bernhard ten Brinke, de Nederlandse fabriekscoureur van Toyota Gazoo Racing, begint 27 mei aan de Rally Kazakhstan. De zesdaagse wedstrijd over ruim 2500 kilometer wordt een compleet nieuwe ervaring. “Van Tom (Colsoul, zijn navigator, red.) heb ik begrepen dat het één van de mooiste wedstrijden van de kalender is, met heel veel verschillend terrein.”

Tijdens een geslaagde test heeft Bernhard ten Brinke alvast een idee gekregen wat hem en zijn Belgische navigator te wachten staat tijdens de vierde ronde van de FIA World Cup for Cross-Country Rallies. In een adembenemend landschap moet de Toyota Hilux tot en met zaterdag worden gestuurd over ruige paden met grote stenen, snelle rally paden en ook over listige duinen mét begroeiing.
 
“De organisatie heeft laten weten dat editie 2019 meer duinen zal bevatten. Toch verwacht ik dat de gemiddelde snelheid hoog zal liggen. Ook komen we op één dag zeer verschillende ondergronden tegen, dus de bandenkeuze en bandenspanning is belangrijk”, legt de Toyota fabriekscoureur uit. De special stages van de Rally Kazakhstan worden in de zuidwestelijke Mangystau regio verreden, waarbij ook de kustlijn langs de Kaspische zee wordt aangedaan.
 
In tegenstelling tot veel andere off road rallies begint deze wedstrijd niet met een proloog of showproef, maar wacht meteen een special stage van 280 km. “De Rally Kazakhstan zal zwaar worden, maar die uitdaging gaan we graag aan. De tweede en de vierde dag wachten ons special stages van meer dan 400 kilometer. Precies de beproevingen die we zoeken op weg naar de Dakar 2020.”
 
Bernhard ten Brinke krijgt bij zijn debuut in centraal Azië gezelschap van twee andere rijders van Toyota Gazoo Racing: Nasser Al-Attiyah en Yazeed Al-Rajhi. Ook de andere toonaangevende teams uit de Dakar Rally komen met snelle rijders aan de start. “Er zijn zomaar tien equipes die aanspraak kunnen maken op de overwinning. De ervaring van Tom Colsoul met deze wedstrijd zal ons absoluut gaan helpen. We kijken uit naar de eerste etappe. We zijn gebrand om een goed resultaat neer te zetten.”

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed