Nieuws

Nieuws
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland

Het Jobfixers Belgian Rally Championship geniet van een zomerbreak tot het eerste weekend van september, maar het Jobfixers Rally Team komt al eerder opnieuw in actie.

van Deijne kan in Sulingen klimmen in kampioenschap
van Deijne kan in Sulingen klimmen

Nadat rijder Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren forfait moesten geven voor de GTC Rally, staat het team van Deijne Autosport weer topfit aan de start van de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”

Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland
Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland

Ott Tänak wint voor de 2e keer op rij de WRC Rally van Finland

Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland
Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland

Na een geslaagde eerste seizoenshelft staat na een kort zomerreces voor Bob de Jong en Bjorn Degandt de Rallye Sulingen op het programma. 

Rallycross uitdaging voor Tom Coronel
Rallycross uitdaging voor Tom Coronel

“Ik ben al drie decennia actief in de autosport, dus ik dacht niet dat er voor mij nog veel nieuwe dingen om te ontdekken zouden zijn, maar dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uitkijk!” 

Keurig resultaat De Garage Rallyteam tijdens GTC Rally
Keurig resultaat De Garage Rallyteam

Tijdens de GTC Rally, welke werd verreden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, wist het De Garage Rallyteam uit de problemen te blijven en de finish te behalen. 

Leemans hoopt pech achter zich te laten tijdens GTC Rally
Leemans hoopt pech achter zich te laten

Komend weekend wordt de GTC Rally verreden. Opnieuw zal Breda International Airport dit evenement huisvesten.

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally
Mammoet wil vertrouwen opbouwen
Cracco toont zijn progressie in Ieper
lekke banden voor van Loon tijdens 1e etappe
Verschueren houdt goed gevoel over aan Ieper
GTC Rally onzeker voor van Deijne
ten Brinke wacht serieuze uitdaging
van Deijne naar zwaarbevochten podium
1 / 14

van Deijne op zoek naar winst in Zuiderzeerally

Komend weekend, 15 en 16 maart, zal op de wegen rondom Emmeloord wederom de Zuiderzeerally worden verreden. Historisch gezien was deze wedstrijd een tweedaags evenement maar de afgelopen jaren werd dit evenement op één dag afgewerkt. De komende editie kent echter weer twee dagen waarin de deelnemers met elkaar de strijd aangaan. Ook Kevin van Deijne en zijn vaste navigator Hein Verschuuren staan opnieuw aan de start van de wedstrijd die door velen gezien wordt als dé start van het nieuwe rallyseizoen.

Op de startlijst staan diverse deelnemers uit het binnen- en buitenland die een auto uit de R5 categorie meebrengen. “We zullen echt moeten strijden voor een goede klassering, we krijgen het niet in onze schoot geworpen. We hebben een groot vertrouwen in de Skoda Fabia R5 en we denken inmiddels een goede setup te hebben gevonden,” laat Kevin weten.

Het team nam deel aan de Circuit Short Rally op het circuit van Zandvoort. Daar wisten Kevin en Hein de overwinning in de wacht te slepen. Toch was men nog niet helemaal tevreden over de setup en hield daarom de afgelopen periode nog een testdag. “Daar hebben we uiteindelijk een werkbare setup gevonden,” zegt Kevin. “We denken met die setup goed voor de dag te kunnen komen op de proeven rondom Emmeloord.”

We hebben intern besloten dit seizoen te gaan strijden voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap en de FIA Benelux Rally Trophy. Naast een aantal Nederlandse wedstrijden staan ook een aantal wedstrijden in België en Duitsland op deze kalenders. “De Zuiderzeerally telt mee voor beide kampioenschappen. De competitie is erg hoog, dus we zullen vol aan de bak moeten,” zegt Kevin. “Gelukkig hebben we ons goed en zorgvuldig voorbereidt. Zowel de auto als wij verkeren in een topconditie en zijn klaar voor het seizoen.”

In 2016 en 2017 hebben Kevin en Hein hier niet gereden, terwijl het optreden in 2018 van zeer korte duur was. “We zullen dus tijdens het verkennen het parcours goed in de pace notes moeten verwerken. De dijkproeven zijn listiger dan ze zich laten aanzien, maar zullen deze toch vol moeten nemen,” aldus Kevin.

 

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed