Nieuws

Nieuws
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland

Het Jobfixers Belgian Rally Championship geniet van een zomerbreak tot het eerste weekend van september, maar het Jobfixers Rally Team komt al eerder opnieuw in actie.

van Deijne kan in Sulingen klimmen in kampioenschap
van Deijne kan in Sulingen klimmen

Nadat rijder Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren forfait moesten geven voor de GTC Rally, staat het team van Deijne Autosport weer topfit aan de start van de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”

Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland
Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland

Ott Tänak wint voor de 2e keer op rij de WRC Rally van Finland

Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland
Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland

Na een geslaagde eerste seizoenshelft staat na een kort zomerreces voor Bob de Jong en Bjorn Degandt de Rallye Sulingen op het programma. 

Rallycross uitdaging voor Tom Coronel
Rallycross uitdaging voor Tom Coronel

“Ik ben al drie decennia actief in de autosport, dus ik dacht niet dat er voor mij nog veel nieuwe dingen om te ontdekken zouden zijn, maar dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uitkijk!” 

Keurig resultaat De Garage Rallyteam tijdens GTC Rally
Keurig resultaat De Garage Rallyteam

Tijdens de GTC Rally, welke werd verreden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, wist het De Garage Rallyteam uit de problemen te blijven en de finish te behalen. 

Leemans hoopt pech achter zich te laten tijdens GTC Rally
Leemans hoopt pech achter zich te laten

Komend weekend wordt de GTC Rally verreden. Opnieuw zal Breda International Airport dit evenement huisvesten.

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally
Mammoet wil vertrouwen opbouwen
Cracco toont zijn progressie in Ieper
lekke banden voor van Loon tijdens 1e etappe
Verschueren houdt goed gevoel over aan Ieper
GTC Rally onzeker voor van Deijne
ten Brinke wacht serieuze uitdaging
Kobus en Nortier vinden ritme terug
1 / 14

van Deijne naar zwaarbevochten podium

In de 55e ELE Rally, die afgelopen weekend werd verreden, behaalden Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren, de derde plaats op het erepodium. Het was het resultaat van een zwaarbevochten wedstrijd. Het niveau lag bijzonder hoog en ieder foutje, hoe klein ook, werd genadeloos afgestraft. De equipe van Deijne Autosport kijkt met dit resultaat tevreden terug op een zware en genadeloze ELE Rally. 

“Het niveau lag erg hoog deze editie,” kijkt Kevin terug. “De concurrentie was bijzonder groot waardoor er geen ruimte voor een foutje was. De concentratie moest constant hoog blijven. Er was geen moment waarop je kon en mocht verslappen. Je moest steeds vol doorgaan om uitzicht op het podium te kunnen houden.” Kevin moest het met zijn Skoda Fabia R5 opnemen tegen acht andere deelnemers met eveneens een auto uit de R5 categorie, de koningsklasse van de Nederlandse rallysport. Op vrijdagavond, even over half acht, begon de strijd. Het werd een secondenduel met Bob de Jong, die uiteindelijke tweede in het algemeen klassement.

“Ik maakte zaterdag op de beruchte klassementsproef Wintelre een klein foutje. Op het onverhard mistte ik een rempunt en schoot daardoor rechtdoor. Ik moest een keer steken om weer terug op het parcours te komen. Daarmee verloor ik de meeste tijd. Op de klassementsproef bij Sint-Oedenrode, vaak de scherprechter van deze wedstrijd genoemd, kwam ik op het onverhard in de rondkoers vlak achter de 0-auto te zitten. Daar verloor ik ook de nodige tijd. Ik kon daar niet voorbijkomen en door het vele stof moest ik afhaken. Als ik van beide momenten de verloren tijd aftrek van mijn eindtijd kom ik erg dicht achter de eindtijd van Bob. Wie weet wat er dan nog mogelijk was geweest.” Ondanks deze twee momenten kijken Kevin en zijn navigator Hein Verschuuren meer dan tevreden terug op deze wedstrijd. “We kunnen concluderen dat we de aansluiting met de top definitief hebben gevonden en mee kunnen strijden om de podiumplaatsen. Ook was het de eerste keer dat we met de Skoda op onverhard hebben gereden. Op asfalt was het al een hele fijne auto maar ook op het onverhard houdt deze auto zich erg goed. Daarnaast is het rijden op het industrieterrein bij Son erg bijzonder. Daar staat altijd erg veel publiek en dat maakt het wel heel speciaal.”

De ELE Rally telt mee voor het Open Nederland Rally Kampioenschap en daarin krijgt Kevin de punten voor de tweede plaats. Met deze punten blijft Kevin meestrijden om deze titel. De volgende wedstrijd voor het team van Deijne Autosport is de Ypres Rally in België. Deze grote internationale wedstrijd met naam en faam, telt mee voor het FIA Benelux Rally Trophy. Deze wedstrijd wordt van 27 t/m 29 juni verreden. Dat geeft het team even de tijd om, samen met partner en leverancier van de smeermiddelen Kroon Oil, de Skoda voor te bereiden op deze zware wedstrijd. “Door de goede samenwerking tussen onze partner en ons serviceteam heeft de Skoda nog geen klap verkeerd gegeven. Daardoor kijken we nu al vol vertrouwen uit naar deze wedstrijd,” kijkt Kevin alvast vooruit.

RSS News Feed