Nieuws

Kamaz oppermachtig in Saudi Arabië

Het Russische Kamaz Team kwam, zag en overwon in de 2020 editie van de Dakar Rally. Andrey Karginov was na 12 etappe's de winnaar met maarliefst 42:26 minuten voorsprong op zijn Kamaz teamgenoot Anton Shibalov die de 2de plaats pakte in het truck klassement. Siarhei Viazovich deed goede zaken voor het MAZ Team en werd 3de, maar moest meer dan 2 uur toegeven op Karginov. Dmitry Sotnikov wist het Kamaz feestje net niet compleet te maken en finishte op een 4de plaats.

Het Team van Kamaz won van de 11 Dakar Rally's die in Zuid Amerika gehouden werden 9 keer en pakte ook in Saudi Arabie de overwinning. Normaliter hebben de Russen wel wat tegenstand van de Nederlanders, maar dat bleef dit jaar uit. Gerard de Rooy reed niet vanwege een rugblessure en het Iveco Team kon hierdoor niet echt een vuist maken. Janus van Kasteren was de snelste Nederlandse truck op een 6de plaats, maar keek na 12 etappe's tegen een achterstand van 3 uur aan op de winnaar Karginov. Het team van MAZ was de enige die het met hun nieuwe truck de Kamaz brigade wat lastig kon maken en won de 2de etappe, maar de overige 11 etappes kwamen op naam van het Russiche team.

Het ziet er naar uit dat er werk aan de winkel is voor de overige teams en ook Team de Rooy blijkt zonder Gerard achter het stuur net niet genoeg uit de Iveco Powerstar te kunnen halen, maar of Gerard de Rooy het zelf tegen de machtige Kamaz brigade had op kunnen nemen dit jaar zullen we nooit weten.