Nieuws

Nieuws
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland

Het Jobfixers Belgian Rally Championship geniet van een zomerbreak tot het eerste weekend van september, maar het Jobfixers Rally Team komt al eerder opnieuw in actie.

van Deijne kan in Sulingen klimmen in kampioenschap
van Deijne kan in Sulingen klimmen

Nadat rijder Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren forfait moesten geven voor de GTC Rally, staat het team van Deijne Autosport weer topfit aan de start van de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”

Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland
Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland

Ott Tänak wint voor de 2e keer op rij de WRC Rally van Finland

Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland
Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland

Na een geslaagde eerste seizoenshelft staat na een kort zomerreces voor Bob de Jong en Bjorn Degandt de Rallye Sulingen op het programma. 

Rallycross uitdaging voor Tom Coronel
Rallycross uitdaging voor Tom Coronel

“Ik ben al drie decennia actief in de autosport, dus ik dacht niet dat er voor mij nog veel nieuwe dingen om te ontdekken zouden zijn, maar dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uitkijk!” 

Keurig resultaat De Garage Rallyteam tijdens GTC Rally
Keurig resultaat De Garage Rallyteam

Tijdens de GTC Rally, welke werd verreden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, wist het De Garage Rallyteam uit de problemen te blijven en de finish te behalen. 

Leemans hoopt pech achter zich te laten tijdens GTC Rally
Leemans hoopt pech achter zich te laten

Komend weekend wordt de GTC Rally verreden. Opnieuw zal Breda International Airport dit evenement huisvesten.

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally
Mammoet wil vertrouwen opbouwen
Cracco toont zijn progressie in Ieper
lekke banden voor van Loon tijdens 1e etappe
Verschueren houdt goed gevoel over aan Ieper
GTC Rally onzeker voor van Deijne
ten Brinke wacht serieuze uitdaging
van Deijne naar zwaarbevochten podium
1 / 14

Bob de Jong wint Visual Art Rally

Bob de jong heeft zaterdag met de Hyundai 120 R5 de Visual Art Rally op zijn naam geschreven. De Jong wist 6 van de 9 klassementsproeven op zijn naam te schrijven en was uiteindelijk 12,7 seconden sneller dan de Belgische Melissa Debackere die keurig tweede werd. Kevin van Deijne pakte de laatste plaats op het podium met zijn Skoda Fabia R5.

De Visual Art Rally ging onder zonnige, maar koude omstandigheden van start en kreeg in de loop van de dag te maken met een aantal winterse buien. Dit weerhiel Bob de Jong er niet van om meteen de aanval in te zetten. De Jong wist op de eerste proef Jasper van den Heuvel met 0,1 seconde achter zich te houden, maar van den Heuvel miste op kp 2 de rondkoers en verloor veel tijd. Melissa Debackere, genavigeerd door Marlon Krieger, schoof door naar de tweede plaats, maar keek wel al tegen een achterstand van 16,8 seconden aan en werd op de voet gevolgd door Kevin van Deijne. 

Naarmate de rally vorderde was het Bob de Jong die de ene naar de andere snelle tijd liet noteren en zijn voorsprong begon uit te bouwen. Debackere wist nog wel een snelste tijd te noteren op 3 proeven, maar kon geen vuist maken. Kevin van Deijne op zijn beurt reed een stabiele rally, maar kon de aansluiting met Debackere niet vinden. 

Achter hët strijdende trio aan kop was het een waar Mitsubishi feestje. Na uitval van Jasper van den Heuvel en de Citroen DS3 R5 van Roald Leemans ging de strijd om de 4de plaats tussen Jim van den Heuvel, Parren en Bakkenes al wist Jim van den Heuvel al snel een gaatje te trekken en de 4de plaats binnen te slepen met zijn Mitsubishi Lancer Evo X. Henk Vossen wist de 7de plaats binnen te halen met de Ford Fiesta R5. Vossen reed solide, maar het tempo aan kop was net te hoog voor de Helichem equipe.

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed