Nieuws

Nieuws
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland

Het Jobfixers Belgian Rally Championship geniet van een zomerbreak tot het eerste weekend van september, maar het Jobfixers Rally Team komt al eerder opnieuw in actie.

van Deijne kan in Sulingen klimmen in kampioenschap
van Deijne kan in Sulingen klimmen

Nadat rijder Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren forfait moesten geven voor de GTC Rally, staat het team van Deijne Autosport weer topfit aan de start van de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”

Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland
Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland

Ott Tänak wint voor de 2e keer op rij de WRC Rally van Finland

Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland
Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland

Na een geslaagde eerste seizoenshelft staat na een kort zomerreces voor Bob de Jong en Bjorn Degandt de Rallye Sulingen op het programma. 

Rallycross uitdaging voor Tom Coronel
Rallycross uitdaging voor Tom Coronel

“Ik ben al drie decennia actief in de autosport, dus ik dacht niet dat er voor mij nog veel nieuwe dingen om te ontdekken zouden zijn, maar dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uitkijk!” 

Keurig resultaat De Garage Rallyteam tijdens GTC Rally
Keurig resultaat De Garage Rallyteam

Tijdens de GTC Rally, welke werd verreden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, wist het De Garage Rallyteam uit de problemen te blijven en de finish te behalen. 

Leemans hoopt pech achter zich te laten tijdens GTC Rally
Leemans hoopt pech achter zich te laten

Komend weekend wordt de GTC Rally verreden. Opnieuw zal Breda International Airport dit evenement huisvesten.

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally
Mammoet wil vertrouwen opbouwen
Cracco toont zijn progressie in Ieper
lekke banden voor van Loon tijdens 1e etappe
Verschueren houdt goed gevoel over aan Ieper
GTC Rally onzeker voor van Deijne
ten Brinke wacht serieuze uitdaging
van Deijne naar zwaarbevochten podium
1 / 14

VDZ hoopt op mooi resultaat in Visual Art Rally

Komende zaterdag vind in de omgeving van Barneveld weer de Visual Art Rally plaats. Onder het grote deelnemersveld (± 100 teams!) natuurlijk ook Roel van der Zanden en Ilse van de Sande die met de VDZ Racing Evo X voor een mooie klassering gaan. Na de Zuiderzee Rally is de Evo weer helemaal nagelopen en in orde gebracht voor deze wedstrijd.  

De Visual Art Rally bestaat uit 3 evenementen: De reguliere Rally, de Short Rally en de Historic Rally. Zo wordt het publiek, wat ongetwijfeld weer in grote getallen de weg naar de rallyproeven zal vinden, een zeer divers deelnemersveld voorgeschoteld. In de Rally staan 6 equipes aan de start met een R5-bolide die voor de overwinning zullen gaan strijden. In de klasse van VDZ Racing staan er deze zaterdag liefst 8 Evo X’en aan de start, wat voor een spannende strijd zal zorgen.

De rally bestaat uit 3 klassementsproeven die 3 maal verreden zullen worden, goed voor ruim 129 kilometer op snelheid. De eerste proef, Kallenbroek, stamt nog uit de jaren ’80, toen nog onderdeel uitmakend van de legendarische Tulpenrally. Deze prachtige proef staat na 30 jaar dus weer op de kalender. De start vanaf het serviceterrein is voor 11:51 gepland waarna er 4 proeven worden verreden. Daarna is het tijd voor 25 minuten service. Het zwaartepunt van de rally ligt in het begin van de rally, aangezien er na de eerste service nog 3 proeven worden verreden voor de volgende, en laatste, service. Daarna staan er nog 2 proeven op het programma waarna de eerste auto rond 19.15 de finish zal bereiken.

Na de Zuiderzee Rally is de Evo weer helemaal nagelopen en werd ook de oorzaak van uitvallen gevonden. De servicemannen hebben hun beste beentje voorgezet en de auto weer in orde gemaakt zodat er weer mooie resultaten mee behaald kunnen worden. Tel daarbij op het goede gevoel dat Roel en Ilse op de vrijdagavond in de Zuiderzee Rally hadden wat resulteerde in een prachtige 5e plaats algemeen voordat het noodlot op zaterdag al veel te snel toe sloeg. Het hele team staat te popelen om het succesverhaal van vrijdagavond deze zaterdag een passend vervolg te geven. VDZ Racing zal met startnummer 11 op de Evo X verschijnen.

Roel & Ilse: “We hebben enorm veel zin in de Visual Art Rally en de mooie diverse proeven. De competitie zal ouderwets sterk zijn met maar liefst 8 Evo X’en aan de start. Waar we precies staan in onze klasse wordt een interessant gegeven met bijvoorbeeld Jim van den Heuvel en Jouri Dockx weer aan de start, die echt waanzinnig snel zijn. Als we lekker kunnen vechten met onze concurrenten in het Nederlands Rally Kampioenschap doen we het goed en het zou meer dan geweldig zijn als we hier echt een topklassering zouden kunnen halen. We gaan er in ieder geval vol voor!

RSS News Feed