Nieuws

Nieuws
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland

Het Jobfixers Belgian Rally Championship geniet van een zomerbreak tot het eerste weekend van september, maar het Jobfixers Rally Team komt al eerder opnieuw in actie.

van Deijne kan in Sulingen klimmen in kampioenschap
van Deijne kan in Sulingen klimmen

Nadat rijder Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren forfait moesten geven voor de GTC Rally, staat het team van Deijne Autosport weer topfit aan de start van de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”

Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland
Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland

Ott Tänak wint voor de 2e keer op rij de WRC Rally van Finland

Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland
Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland

Na een geslaagde eerste seizoenshelft staat na een kort zomerreces voor Bob de Jong en Bjorn Degandt de Rallye Sulingen op het programma. 

Rallycross uitdaging voor Tom Coronel
Rallycross uitdaging voor Tom Coronel

“Ik ben al drie decennia actief in de autosport, dus ik dacht niet dat er voor mij nog veel nieuwe dingen om te ontdekken zouden zijn, maar dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uitkijk!” 

Keurig resultaat De Garage Rallyteam tijdens GTC Rally
Keurig resultaat De Garage Rallyteam

Tijdens de GTC Rally, welke werd verreden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, wist het De Garage Rallyteam uit de problemen te blijven en de finish te behalen. 

Leemans hoopt pech achter zich te laten tijdens GTC Rally
Leemans hoopt pech achter zich te laten

Komend weekend wordt de GTC Rally verreden. Opnieuw zal Breda International Airport dit evenement huisvesten.

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally
Mammoet wil vertrouwen opbouwen
Cracco toont zijn progressie in Ieper
lekke banden voor van Loon tijdens 1e etappe
Verschueren houdt goed gevoel over aan Ieper
GTC Rally onzeker voor van Deijne
ten Brinke wacht serieuze uitdaging
van Deijne naar zwaarbevochten podium
1 / 14

Outland Rallyteam kijkt terug op geslaagde Pre-Proloog

Op zondag 8 oktober stond het Outland Rally Team op de RTL GP Dakar Pre-Proloog. Het was een koude dag, maar het zonnetje en de vele autosportfans zorgde voor veel warmte in Valkenswaard. De blauwe Desert Warrior stond te shinen op het Dakarplein en Helene beantwoorde de vele vragen over de auto als ook over de plannen van het team. Aan het einde van de dag werd er winnaar van de prijsvraag bekend gemaakt en daarmee sloot het Outland Rallyteam de dag mooi af.

Veel aanloop
De dag begon vroeg voor Helene en Martin die om 8:00 uur al op het circuit waren om de stand op te bouwen. Het was koud in de vroege ochtend, maar dat weerhield de fans er niet van om er vroeg bij te zijn. Helene vertelt: “Tijdens het opbouwen van de stand kwamen er al veel mensen kijken naar de auto en vroegen zich af wie wij waren en vooral ook wat we gingen doen. Vanaf dat moment is het eigenlijk geen moment stil geweest op de stand. We hadden een prijsvraag waar iedereen aan mee kon doen en daarmee moesten ze raden wat het gewicht in kilo’s was van de auto tijdens de start van de Morocco Desert Challenge, maar je kon ook een aantal spelletjes doen op de stand zoals blaaspijp schieten en Tan gram puzzels maken en dat trok veel bekijks met dank aan onze Martin voor de hulp. Iedereen was enthousiast”

Promo Girl
De meeste mensen waren erg geïnteresseerd in de Desert Warrior en waren vooral verbaasd dat er dames gingen rijden: “Ja, haha ik werd zelfs aangezien voor promo girl, maar dat veranderde snel nadat ik ook de technische vragen kon beantwoorden. Ook werd er veel gevraagd of het niet te zwaar is voor vrouwen, maar toen ik uitlegde dat het pas echt zwaar wordt als we ons vastrijden of er een technische storing aan de auto is , maar dat voor de andere teams ook geld vonden ze het vooral stoer dat wij de strijd aangaan met deze zware challenge in Marokko”, aldus Helene van der Valk.

Prijsvraag
Het Outland Rallyteam had speciaal voor de RTL GP Pre-Proloog een prijsvraag uitgezet. De vraag was ‘wie raad er wat het gewicht van de Desert Warrior is tijdens de start van de Morocco Desert Challenge’, dus inclusief brandstof en rijders. Diegene die het gewicht wist te raden, of het dichts bij kwam, kon voor 2 personen quad rijden winnen bij Action Planet te Velzen Zuid. “De prijsvraag zorgde ook voor veel aanloop. Het was leuk om te zien dat de mensen hierdoor ook beter naar de auto gingen kijken. Uiteindelijk werd er een winnaar getrokken en die hebben wij aan het einde van de dag zijn prijs overhandigd. We willen hiervoor iedereen bedanken die mee heeft gedaan en vooral Action Planet die deze mooie prijs heeft mogelijk gemaakt.”

Dank aan de relaties
Het Outland Rallyteam heeft zich tijdens de RTL GP Pre-Proloog goed op de kaart gezet en dat was niet mogelijk geweest zonder onze enthousiaste relaties. Iedereen droeg zo zijn steentje bij en ik wil dan ook alle relaties bedanken voor deze mooie dag zonder jullie was dit echt niet gelukt.

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed