Nieuws

Nieuws
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland
2 Jobfixers Skoda R5 in Rally Deutschland

Het Jobfixers Belgian Rally Championship geniet van een zomerbreak tot het eerste weekend van september, maar het Jobfixers Rally Team komt al eerder opnieuw in actie.

van Deijne kan in Sulingen klimmen in kampioenschap
van Deijne kan in Sulingen klimmen

Nadat rijder Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren forfait moesten geven voor de GTC Rally, staat het team van Deijne Autosport weer topfit aan de start van de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”

Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland
Ott Tänak wint de WRC Rally van Finland

Ott Tänak wint voor de 2e keer op rij de WRC Rally van Finland

Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland
Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland

Na een geslaagde eerste seizoenshelft staat na een kort zomerreces voor Bob de Jong en Bjorn Degandt de Rallye Sulingen op het programma. 

Rallycross uitdaging voor Tom Coronel
Rallycross uitdaging voor Tom Coronel

“Ik ben al drie decennia actief in de autosport, dus ik dacht niet dat er voor mij nog veel nieuwe dingen om te ontdekken zouden zijn, maar dit is een nieuwe uitdaging waar ik erg naar uitkijk!” 

Keurig resultaat De Garage Rallyteam tijdens GTC Rally
Keurig resultaat De Garage Rallyteam

Tijdens de GTC Rally, welke werd verreden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, wist het De Garage Rallyteam uit de problemen te blijven en de finish te behalen. 

Leemans hoopt pech achter zich te laten tijdens GTC Rally
Leemans hoopt pech achter zich te laten

Komend weekend wordt de GTC Rally verreden. Opnieuw zal Breda International Airport dit evenement huisvesten.

Bob de Jong met Hyundai i20 R5 favoriet in GTC Rally
Mammoet wil vertrouwen opbouwen
Cracco toont zijn progressie in Ieper
lekke banden voor van Loon tijdens 1e etappe
Verschueren houdt goed gevoel over aan Ieper
GTC Rally onzeker voor van Deijne
ten Brinke wacht serieuze uitdaging
van Deijne naar zwaarbevochten podium
1 / 14

Outland Rallyteam onderweg naar Marokko

Op 12 april 2019 gaat de Morocco Desert Challenge van start en het Outland Rallyteam is van de partij. Op het moment van schrijven is de blauwe Bowler Desert Warrior met startnummer 375 onderweg naar Marokko, maar voorafgaand aan het vertrek was er nog voldoende te doen voor Helene en het Outland Rallyteam.

Bowler Desert Warrior goedgekeurd!
Na een jaar keihard werken was op 16 maart 2019 het moment daar. De Bowler moest klaar zijn voor de pre keuring en de spanning liep op. Ondanks dat de auto aan alle regels voldoet moet de organisatie van de Morocco Desert Challenge nog wel de stempels op de controlekaart zetten. Tijdens de keuring wordt er niet alleen naar de technische staat van de auto gekeken, maar ook de outfits en de helmen van de coureur en navigator worden gekeurd. Na een uitgebreide inspectie werd de auto goedgekeurd en werd het startnummer 375 op de auto geplakt.

Sponsordag en 4x4 vakantiebeurs
Na de belangrijke technische keuring viel er een last van het team af en was het tijd voor een beetje ontspanning. Op zondag 17 april werden de sponsors en relaties in het zonnetje gezet en kon het team de blauwe Bowler Desert Warrior de sporen geven op het terrein van Action Planet. Onder het genot van een hapje en een drankje kon men met eigen ogen zien dat de auto en het team er klaar voor zijn en de liefhebbers werden getrakteerd op een taxiritje in de Bowler. Een week later stond de Outland Rallyteam Bowler op de 4x4 vakantiebeurs in Loon op Zand. Dit evenement was de laatste kans om de auto aan het publiek te laten zien voordat deze op transport naar Marokko ging. Er was een hoop belangstelling voor de auto en er werden vele vragen beantwoord. Al met al een drukke maar leuke week voor het team.

De auto is inmiddels onderweg naar Marokko en Helene en het team vertrekken dinsdag 9 april. Bij aankomst zal de auto inmiddels gearriveerd zijn en kan het team de voorbereidingen gaan treffen voor het echte werk, de start van de Morocco Desert Challenge op 12 april. Voor die tijd zal de auto nog een laatste check krijgen en dan moet het gaan gebeuren. Helene is er klaar voor: “Het is spannend en het komt nu wel erg dichtbij, maar we hebben er erg veel zin in. Ik rij samen met Jacob Outenaar, die de Morocco Desert Challenge al 8 keer gereden heeft dus hij kan mij goed door de duinen loodsen. Ed Hijstek en Tijs-Jan Westrup zijn de monteurs van het team en hebben beiden veel ervaring  dus ook daar zit het goed. Wat ons betreft mag het beginnen”, aldus Helene van der Valk

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed