Nieuws

Nieuws
Geslaagde 11de editie Morocco Desert Challege
Geslaagde 11de editie MDC

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge is traditioneel korter, maar dat betekent nog niet dat ze te onderschatten is, of dat de leiders in de tussenstand te snel victorie moeten kraaien.

Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”

“We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!”

Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
Kapotte band voor Ton van Genugten
Valse start voor Outland Rallyteam
Van Genugten gaat testen in Marokko
Outland Rallyteam onderweg naar Marokko
Van Loon begint rallyseizoen in Marokko
MDC 2019 breekt alle records

Outland Rallyteam kijkt terug op geslaagde Pre-Proloog

Op zondag 8 oktober stond het Outland Rally Team op de RTL GP Dakar Pre-Proloog. Het was een koude dag, maar het zonnetje en de vele autosportfans zorgde voor veel warmte in Valkenswaard. De blauwe Desert Warrior stond te shinen op het Dakarplein en Helene beantwoorde de vele vragen over de auto als ook over de plannen van het team. Aan het einde van de dag werd er winnaar van de prijsvraag bekend gemaakt en daarmee sloot het Outland Rallyteam de dag mooi af.

Veel aanloop
De dag begon vroeg voor Helene en Martin die om 8:00 uur al op het circuit waren om de stand op te bouwen. Het was koud in de vroege ochtend, maar dat weerhield de fans er niet van om er vroeg bij te zijn. Helene vertelt: “Tijdens het opbouwen van de stand kwamen er al veel mensen kijken naar de auto en vroegen zich af wie wij waren en vooral ook wat we gingen doen. Vanaf dat moment is het eigenlijk geen moment stil geweest op de stand. We hadden een prijsvraag waar iedereen aan mee kon doen en daarmee moesten ze raden wat het gewicht in kilo’s was van de auto tijdens de start van de Morocco Desert Challenge, maar je kon ook een aantal spelletjes doen op de stand zoals blaaspijp schieten en Tan gram puzzels maken en dat trok veel bekijks met dank aan onze Martin voor de hulp. Iedereen was enthousiast”

Promo Girl
De meeste mensen waren erg geïnteresseerd in de Desert Warrior en waren vooral verbaasd dat er dames gingen rijden: “Ja, haha ik werd zelfs aangezien voor promo girl, maar dat veranderde snel nadat ik ook de technische vragen kon beantwoorden. Ook werd er veel gevraagd of het niet te zwaar is voor vrouwen, maar toen ik uitlegde dat het pas echt zwaar wordt als we ons vastrijden of er een technische storing aan de auto is , maar dat voor de andere teams ook geld vonden ze het vooral stoer dat wij de strijd aangaan met deze zware challenge in Marokko”, aldus Helene van der Valk.

Prijsvraag
Het Outland Rallyteam had speciaal voor de RTL GP Pre-Proloog een prijsvraag uitgezet. De vraag was ‘wie raad er wat het gewicht van de Desert Warrior is tijdens de start van de Morocco Desert Challenge’, dus inclusief brandstof en rijders. Diegene die het gewicht wist te raden, of het dichts bij kwam, kon voor 2 personen quad rijden winnen bij Action Planet te Velzen Zuid. “De prijsvraag zorgde ook voor veel aanloop. Het was leuk om te zien dat de mensen hierdoor ook beter naar de auto gingen kijken. Uiteindelijk werd er een winnaar getrokken en die hebben wij aan het einde van de dag zijn prijs overhandigd. We willen hiervoor iedereen bedanken die mee heeft gedaan en vooral Action Planet die deze mooie prijs heeft mogelijk gemaakt.”

Dank aan de relaties
Het Outland Rallyteam heeft zich tijdens de RTL GP Pre-Proloog goed op de kaart gezet en dat was niet mogelijk geweest zonder onze enthousiaste relaties. Iedereen droeg zo zijn steentje bij en ik wil dan ook alle relaties bedanken voor deze mooie dag zonder jullie was dit echt niet gelukt.

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed