Nieuws

Van Hoof wint Conrad Twente Rally

Piet van Hoof heeft afgelopen zondag op overtuigende wijze de Conrad Twente Rally op zijn naam geschreven. Van Hoof was op 10 van de 12 proeven de snelste met de Mitsubishi Lancer Evo IV en liet Bob de Jong bijna anderhalve minuut achter zich. De Jong werd 2de met de Hyundai i20 R5 en de Deen Steen Andersen wist de 3de plaats te pakken na pech van Kevin van Deijne.

Onder wisselende omstandigheden werd zondag de Conrad Twente Rally verreden. Bob de Jong was naar Hengelo gekomen om zijn gloednieuwe Hyundai i20 R5 zijn debuut te laten maken en ook Kevin van Deijne wilde in Twente meters maken met zijn Ford Fiesta R5. Piet van Hoof reed met zijn vetrouwde snelle Mitsubishi Lancer en liet er geen twijfel over bestaan dat hij wilde winnen. Van Hoof kent de Lancer als geen ander en zorgde voor het nodige spektakel op de gladde wegen rondom Hengelo.

Bob de Jong was met een andere reden naar Hengelo afgereisd. Een paar dagen eerder had hij zijn nieuwe rallykanon in ontvangst genomen en wilde de Twente Rally gebruiken om ervaring op te doen. Dit hield niet in dat hij stapvoets over de proeven ging, maar van Hoof was een maatje te snel dit weekend. 

Kevin van Deijne heeft de volgende stap in zijn carriere gemaakt en ruilde zijn Renault Clio R3T in voor een heuse Ford Fiesta R5 Evo2. Van Deijne reed tijdens de Hellendoorn Rally al met een R5 en kwam naar Twente met zijn eigen kanon. Van Deijne reed sterk, maar kwam om meters te maken. Lang leek hij onbedreigd naar de 3e plaats te rijden, maar tijdens de laatste boucles kreeg de equipe technische problemen met de Fiesta en verloren veel tijd. De Deen Steen Andersen profiteerde met de Mitsubishi lancer Evo X R4 en pakte de 3de plaats. 

Van Hoof had het naar zijn zin en vermaakte het publiek met zijn spectaculaire doorkomsten. Na 12 proeven wist reed van Hoof zijn snelle Mitsubishi Lancer als eerste over het finish podium en vierde hij zijn verdiende overwinning. 

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 5]
Piet van Hoof 1:19:19,9
Max Jacobs
Mitsubishi Lancer EVO IV (Cn9a)
2 [ 1]
Bob de Jong +1:27,3
Bjorn Degandt
Hyundai I20 R5
3 [ 8]
Steen Andersen +3:18,6
Dan Johansen
Mitsubishi Lancer Evo X R4
4 [ 3]
Martin van Iersel +4:00,1
Sylvia Visser
Mitsubishi Lancer EVO X (Cz4a)
5 [14]
Lambert Parren +4:04,9
John Coumans
Mitsubishi Lancer EVO X (Cz4a)
Klik hier voor alle resultaten