Nieuws

Nieuws
Geslaagde 11de editie Morocco Desert Challege
Geslaagde 11de editie MDC

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge is traditioneel korter, maar dat betekent nog niet dat ze te onderschatten is, of dat de leiders in de tussenstand te snel victorie moeten kraaien.

Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”

“We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!”

Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

Technisch probleem zorgt voor uitval
Pech voor van Ballegooijen in Visual Art
Opnieuw podiumfinish voor van Deijne
Rally Results app geupdate
Bob de Jong wint Visual Art Rally
MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Kris Princen heer en meester in Tielt
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
1 / 14

ten Brinke herenigd met Colsoul richting Dakar 2020

Bernhard ten Brinke zet een belangrijke volgende stap in zijn rallycarrière. Om optimaal aan de start te staan van de Dakar Rally 2020 rijdt de Nederlandse fabrieksrijder van Toyota Gazoo Racing een volledige wedstrijdkalender. Bernhard wordt hierbij genavigeerd door een oude bekende: de Belg Tom Colsoul.

Om de volgende stap te kunnen maken volgt Bernhard ten Brinke het voorbeeld van de andere toprijders in de off road rallysport. Gedurende seizoen 2019 zal de Nederlander over de hele wereld rally’s rijden met de Toyota Hilux van Toyota Gazoo Racing. “Ervaring is belangrijk in deze sport. Net als het opbouwen van automatismen; zowel als rijder als in het samenspel met mijn navigator”, motiveert Bernhard ten Brinke de belangrijke stap.
 
Enkele weken na de Dakar Rally 2019 waarin Bernhard ten Brinke opnieuw liet zien bij de wereldtop te horen, begint de voorbereiding op de aanstaande editie van de zwaarste rally ter wereld. Van 21 tot en met 26 februari beleven Bernhard en Tom hun reünie in de Manateq Qatar Cross Country Rally. Dit is de eerste ronde van de World Cup for Cross Country Rallies, het WK waaraan de Toyota-equipe zal deelnemen.
 
“Ik ben blij dat Tom heeft toegezegd om weer bij mij in de auto te stappen voor een meerjarige samenwerking”, vertelt Bernhard. “Wij hebben in 2014 en 2015 prettig en succesvol samengewerkt en zijn ondertussen allebei gegroeid als sportman. Om successen te kunnen boeken in de off road rallysport en specifiek in de Dakar Rally is een navigator van wereldklasse als Tom absoluut een must.”
 
De Belgische navigator kijkt ook uit naar de hernieuwde samenwerking met de Nederlandse fabrieksrijder van Toyota. “Ik ben dankbaar dat Bernhard me de kans heeft gegeven om mee te bouwen aan dit meerjarenproject. Ik ga het met beide handen aanpakken”, stelt Tom Colsoul. “Ik ben ervan overtuigd dat we nu allebei verder zijn dan in onze vorige periode samen. De Qatar Cross Country Rally is meteen een mooie start. Het is qua navigatie misschien wel de lastigste rally van het jaar.”
 
In 2014 en 2015 vormen Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul ook al een succesvol team in een Toyota Hilux van Overdrive Racing/Hallspeed. De samenwerking bracht de Nederlands/Belgische equipe onder meer de 7e plaats in de Dakar Rally 2015. Nog altijd de beste eindklassering in Le Dakar voor Bernhard ten Brinke.

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed