Nieuws

Nieuws
Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

Technisch probleem zorgt voor uitval Leemans
Technisch probleem zorgt voor uitval

Ook deze keer was het technische malheur die het team moest doen besluiten voortijdig de handdoek in de ring te werpen.

Pech voor van Ballegooijen in Visual Art Rally
Pech voor van Ballegooijen in Visual Art

Het bleek van begin af aan al geen gemakkelijke wedstrijd te gaan worden. Dit lag niet alleen aan de klassementsproeven en de winterse weersomstandigheden, maar ook aan de auto die kuren vertoonde.

Opnieuw podiumfinish voor van Deijne
Rally Results app geupdate
Bob de Jong wint Visual Art Rally
MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Kris Princen heer en meester in Tielt
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
6de plaats voor Snijers in TAC Rally
Kapotte band voor Ton van Genugten
1 / 14

Willems definitief uit de Dakar Rally

Het zat er al aan te komen, maar het is nu definitief bevestigd: Maik Willems en Rob van Pelt liggen uit de Dakar Rally. De jury diskwalificeerde Willems omdat hij te laat in het bivak van Arequipa was op de rustdag. Volgens de reglementen moeten deelnemers uiterlijk om 18.00 uur in het bivak zijn. Willems kwam daar pas om 23.00 uur zaterdagavond aan.

Ondanks dat hij overleg had gehad met ‘Parijs’ en men daar had gezegd dat het goed was dat Willems de Bastion Toyota op de verbindingsroute liet repareren, was de commissie van FIA-stewards onverbiddelijk: regels zijn regels. Reglement 36P6 in dit geval. Willems probeerde maandagavond laat in San Juan de Marcona urenlang om de jury op andere gedachten te brengen, maar vergeefs. “Ze zeggen gewoon: ‘Wat Parijs zegt, boeit ons niet. U kunt afspraken maken wat u wilt en met wie u wilt, maar daar hebben wij niets mee te maken.’ En dan kun je hoog en laag springen; je hebt niets te willen. Het is een bittere pil.”

Ondanks dat Willems niet op de startlijst stond voor de zevende etappe ging hij toch van start. “Ik heb in elk geval nog een heerlijke dag gehad, ook al bleek het voor spek en bonen. Ik had graag nog drie dagen gereden. Ze hebben me aangeboden in het semi-klassement te starten, maar aan die Mickey Mouse-competitie doe ik niet mee. Ik heb al een oranje auto, ik hoef geen oranje sticker.”

Wat de pijn iets verzacht is dat ze in elk geval niet zijn uitgevallen. “Ik kijk hoe dan ook met een goed gevoel terug op deze Dakar”, zegt Willems. “We hebben zes, zeven dagen hartstikke goed en fijn gereden, we hebben een hoop gezeik weten te overwinnen en dat feestje laat ik niet verpesten door een of ander onbenullig regeltje. Het was een lekkere taart, we hebben er drie kwart van op en de kers ontbreekt, maar het is zoals het is.”

Tekst: Press release
Foto's: Rally Maniacs
RSS News Feed