Nieuws

Van den Heuvel wint 53ste ELE Rally

Jasper van den Heuvel heeft afgelopen weekend de 53ste editie van de ELE Rally op zijn naam geschreven. Hoewel Piet van Hoof de beste papieren leek te hebben, was het van den Heuvel die op de laatste proef het verschil maakte. Van den Heuvel had op de eindstreep 0,3 seconden over en pakte daarmee de winst. Van Hoof werd 2de en Hermen Kobus pakte de 3de plaats

Op vrijdagavond werden de eerste 6 proeven verreden en Jasper van de nHeuvel ging goed van start. Van den Heuvel, genavigeerd door Lisette Bakker, was de snelste op de eerste 3 proeven en zag alleen Hermen Kobus dichtbij komen. De van den Heuvel Motorsport equipe ging als leider de zaterdag in met Kobus op een kleine 3 seconden en van Hoof daar 14 tellen achter. Bob de Jong kon aansluiten op positie vier, maar daarachter was het gat naar de kop al erg groot.

Van Hoof snel op zaterdag
Bob de Jong opende op zaterdag sterk en zette met de Citroen DS3 R5 de snelste tijd op KP Strijpse Kampen neer, maar een lekke band later op de dag gooide roet in het eten. Piet van Hoof ging er goed voor zitten met de snelle Mitsubishi Lancer EVO IV en zette de ene na de andere snelle tijd op de klokken. Van Hoof, woonachtig in Wintelre, kon maximaal profiteren van de kennis van het parcours en nam de leiding over. Hermen Kobus zat ook niet bepaald stil met de Skoda Fabia R5 en liep steeds verder in op van den Heuvel, maar kon net geen aanval plaatsen. 

Secondenduel om de winst
Met nog drie proeven te gaan had van Hoof een voorsprong van 9,5 seconden opgebouwd, maar of dat genoeg zou zijn wist hij niet. Van Hoof keek op tegen de proeven op industrieterrein Ekkersrijt, waar van den Heuvel weer in het voordeel zou zijn. Volgens van Hoof zou het een spannende strijd worden en dat werd het ook. Van den Heuvel gaf alles op de laatste 3 proeven en benutte letterlijk elke centimeter om tijd goed te maken. Na 17 proeven en 2 dagen rally kwam van den Heuvel uiteindelijk als winnaar over de streep met een minimaal verschil van 0,3 seconden! Piet van Hoof had gegeven wat hij kon, maar zag zijn overwinning op 3 tiende van een seconde verdwijnen. 

De strijd om de 3de plaats was er al niet echt meer. Hermen Kobus moest de rally uitrijden want Bob de Jong kon hem op de baan niet meer inhalen. Kobus werd sterk 3de en won de Eurol R5 Challenge. Bob de Jong pakte de 4de plaats algemeen en werd 2de in de Eurol R5 Challenge. Piet-Hein van der Heijden pakte de laatste podiumplaats in de R5 Challenge met de Ford Fiesta R5.

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed