Nieuws

4de plaats voor Verschueren in Condroz

In de slotwedstrijd van het Jobfixers Belgian Rally Championship hebben Vincent Verschueren en Stéphane Prévot twee dagen lang gestreden voor de overwinning. Uiteindelijk moest het duo in de GoDrive Skoda Fabia R5 tevreden zijn met de vierde plaats, op een zucht van het podium. Een mooi resultaat, maar de uittredende Belgische kampioen kan er niet tevreden mee zijn.

Na de eerste lus van 5 klassementsproeven volgde Vincent Verschueren als 4de op 19"6 van leider Stéphane Lefebvre. Een matige start, al bleven de verschillen erg klein.

"We zijn gestart op banden met een zachte compound, maar die geven me minder vertrouwen. De banden zijn te beweeglijk, wat me minder vertrouwen geeft. Ik ben na de service al overgeschakeld naar de medium compound met een stuggere afstelling," vertelde Vincent Verschueren, die bijgestaan werd door Stéphane Prévot, de navigator uit Hoei met een onwaarschijnlijke staat van dienst op internationaal niveau. "Stéphane is één brok ervaring. Dat merk je aan alles. Zijn werk is tot in de kleinste details verzorgd. Hij geeft me vooral een bevestiging bij het maken van de nota's en het zoeken naar de ideale afstelling."

Zaterdagavond bleef Vincent Verschueren in het zog van de leiders. De GoDrive-piloot klom na de opgave van Kris Princen op naar de derde plaats op 32" van de leider, maar plots zat Cédric Cherain, die drie proeven niet gereden had wegens het noodlottige ongeval, hem op de hielen. Het verschil bedroeg amper 0"6...

"Het was zaterdag heel moeilijk om verder te doen na het ongeval van Steve Matterne, waarbij zijn navigator Rik Vanlessen om het leven kwam. De wedstrijd werd niet gestaakt, maar als piloot ben je natuurlijk helemaal uit je lood geslagen en denk je aan het menselijke drama. We weten allemaal dat we dit risico nemen, maar je denkt er zo min mogelijk aan. Op zo een moment slaat de realiteit keihard toe. Bij deze bieden we met het ganse team van GoDrive de familie van Rik, zijn vrouw en kinderen, zijn vrienden en naasten, Steve Matterne en het ganse team van BMA ons medeleven aan. We zijn in gedachten bij hen."

Sportief was het wel verrassend dat Cédric Cherain, die drie proeven noodgedwongen moest missen, plots terug in het spoor zat van Vincent Verschueren. Zondag ging de strijd voor de derde plaats in alle hevigheid verder. Uiteindelijk eindigden Vincent Verschueren en Stéphane Prévot op de derde plaats op 32"7. 

"Vandaag hielden we gelijke tred met Stéphane Lefebvre, maar Cherain konden we niet achter ons houden. Sinds we met de nieuwe wagen rijden, komen we iets tekort. Ik mis iets, maar vraag me niet wat. De nieuwe auto is gewoon een fractie minder snel of efficiënt. Blijkbaar had Cherain hetzelfde probleem in Sankt-Vith, want deze keer heeft hij bij Metior specifiek gevraagd naar de vorige versie van de Fabia R5 waarmee hij Ieper reed. Of ik ben op enkele weken tijd mijn snelheid plots kwijt, maar dat weiger ik te geloven! Weet je, met de vorige Fabia R5 reed ik heel naturel zonder veel na te denken. Met deze auto moet ik constant nadenken hoe ik efficiënt de volgende situatie kan nemen. We moeten een oplossing vinden..."

Tekst en foto's: PR BRC
RSS News Feed