Nieuws

Offroad spektakel in IJmuiden

Het is komend weekend druk voor de rallyliefhebbers. Naast de Tank S Rally rondom Emmeloord en de Spa Rally in Belgie wordt er op het strand van IJmuiden de eerste wedstrijd van het NK Offroad Racing seizoen verreden. Ruim 40 equipes zullen zaterdagochtend van start gaan op een speciaal uitgezet parcours op het strand van IJmuiden. 

De Garage Rijssenhout Strandrace is inmiddels een begrip geworden en het deelnemersveld is dan ook niet mis. Maar liefst 49 equipes uit binnen en buitenland hebben zich ingeschreven om een weekend lang het zware zand van IJmuiden te trotseren. De offroad auto's hebben veel gemeen met de auto's die elk jaar in de Dakar rijden en zijn erg spectaculair. De meesten voelen zich dan ook prima thuis in het zware zand.

Om de strandrace dit jaar een extra Dakar tintje te geven zijn er dit jaar voor het eerst ook trucks welkom in IJmuiden. Een aantal grote namen uit de Dakar Rally staan dit weekend aan de start. Team de Rooy was de eerste die zich melde, maar niet lang daarna volgden Jos Smink, Peter Versluys Egbert Wingens en Aart Schoones. Dit belooft naast de reguliere wedstrijden een fantastisch spektakel te gaan worden. 

Zaterdagmorgen om 10:00 uur beginnen de auto's aan hun eerste heat van 35 minuten. Daarna is het tijd voor de trucks. Het bivak bevind zich aan de Badweg in IJMuiden. De toegang is gratis. Voor meer informatie klik hier.

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed