Nieuws

Nieuws
Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

Technisch probleem zorgt voor uitval Leemans
Technisch probleem zorgt voor uitval

Ook deze keer was het technische malheur die het team moest doen besluiten voortijdig de handdoek in de ring te werpen.

Pech voor van Ballegooijen in Visual Art Rally
Pech voor van Ballegooijen in Visual Art

Het bleek van begin af aan al geen gemakkelijke wedstrijd te gaan worden. Dit lag niet alleen aan de klassementsproeven en de winterse weersomstandigheden, maar ook aan de auto die kuren vertoonde.

Opnieuw podiumfinish voor van Deijne
Rally Results app geupdate
Bob de Jong wint Visual Art Rally
MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Kris Princen heer en meester in Tielt
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
6de plaats voor Snijers in TAC Rally
Kapotte band voor Ton van Genugten
1 / 14

SS8: top-25 klassering voor Tim en Tom

Het einde van de uithoudingsproef nadert langzaam maar zeker. Dat wil niet zeggen dat het er eenvoudiger op wordt voor de deelnemers. Te ver vooruit kijken kan fataal zijn in de verraderlijke Dakar Rally. Tim en Tom zijn ervaren genoeg en kennen de klappen van de zweep. Dat bracht hen in de achtste etappe veilig naar de streep, waar menig deelnemer zijn Waterloo vond.
 

Toch waren met name de eerste kilometers pittig: “Het was best wel mistig, dat maakte het echt link. Soms zag je geen hand voor ogen. Dat maakte het echt tricky en dat was best wel even een beetje eng. Gelukkig werd het zicht later beter”, erkende Tim. Navigator Tom vulde aan: “Het waren weer hele, hele hoge duinen. We zagen Van Loon en Ten Brinke nog vast staan. Zelf zaten we eenmaal bovenop een duin ook even vast. Ik eruit om te scheppen, Tim wipte de auto wat heen en weer. De startmotor deed het namelijk niet dus we moesten met een draaiende motor los zien te komen. Gelukkig ging dat vrij vlot.”
 
Na een moeizame zesde etappe hebben de broers de swing weer helemaal te pakken. De ‘Beast 2.0’ voelt zich steeds meer in zijn sas in de eindeloze vlakten in Zuid-Amerika. Tom: “Tim voelt de auto steeds beter aan, hij gaat steeds mooier rijden. Wat een geweldige machine is dit toch, en wat een potentie voor de toekomst! Het is elke dag weer genieten.”

Op woensdag staat een rondje Pisco op het programma: 410 kilometer waarvan 313 kilometer aan special stage. Dat is de laatste serieuze etappe, al moet op de slotdag nog ruim 100 kilometer aan proef afgelegd worden.

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed