Nieuws

Abbring wint Rallye du Var met Hyundai R5

Kevin Abbring heeft goede zaken gedaan in de Zuid Franse Rallye du Var. De Nederlander kwam aan de start met de kersverse Hyundai i20 R5 en wist de rally op zijn naam te schrijven. De overwinning van Abbring in deze Franse rally is op zich al een unieke prestatie want de Rallye du Var werd tot nu toe nog maar een keer door een niet Franse equipe gewonnen. 

De R5 versie van de Hyundai i20 is nog maar net gehomologeerd en daarom is er voor het merk van alles aan gelegen om resultaten te boeken met het nieuwe rallykanon. Kevin Abbring is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van deze auto en mocht in Zuid Frankrijk de potentie laten zien. Al vanaf het begin was Abbring snel, maar hij moest het wel afleggen tegen de snellere Citroen DS3 WRC van Stephane Lefebvre. Na 3 kp's keek Abbring tegen een achterstand aan van 17,7 seconden, maar Lefebrve maakte een fout en viel ver terug. Abbring kreeg zo de eerste plaats in de schoot geworpen, maar kreeg de overwinning zeker niet cadeau. Met nog 7 kp's te gaan moest hij alles uit de kast halen om de snelle lokale equipes achter zich te houden en dat lukte. Na 13 kp's was de overwinning voor de Nederlander. 

Abbring was erg blij na afloop van de rally en bedankte zijn team voor het resultaat. "We hebben bewezen dat de auto competitief en betrouwbaar is en ik ben trots dat ik vanaf het begin bij dit project betrokken ben geweest. A big thanks to the team. We did it!" aldus Abbring op zijn Facebook page.

RSS News Feed