Nieuws

Nieuws
quattro aandrijving zorgt voor winst Coen Donkers
quattro aandrijving zorgt voor winst

Coen Donkers werd na 2 zware dagen de winnaar in zijn klasse en even leek het of we weer terug waren in de jaren 80.

Missie geslaagd voor Kevin van Deijne
Missie geslaagd voor Kevin van Deijne

In de Twente Rally, die afgelopen weekend werd verreden, is Kevin van Deijne, samen met zijn navigator Hein Verschuuren, geslaagd in zijn missie om runner-up te worden in het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Melissa Debackere wint in Twente
Melissa Debackere wint in Twente

De Belgische Melissa Debackere heeft afgelopen weekend de Conrad Twente Rally op haar naam geschreven.

Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen
Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen

Nadat rallyrijder Bob de Jong en zijn Belgische navigator Bjorn Degandt al vroegtijdig de Open Nederlandse Rally titel veilig stelden is het tijd om terug te blikken en plannen te smeden voor het komende rallyseizoen.

Jim v/d Heuvel wint 1e Achterhoek Berkelland Rally
Jim v/d Heuvel wint in de achterhoek

De 1e Achterhoek Berkelland Rally is een prooi geworden voor de uit Terschuur (GLD) afkomstige Jim van den Heuvel.

Van Loon uit de proef met schade aan vering
Van Loon uit de proef met schade aan vering

Erik van Loon en Sébastien Delaunay zijn opnieuw bezig aan een goede etappe totdat de vering van de Toyota Hilux afbreekt, waarschijnlijk nevenschade door de crash van gisteren.

Dubbelrol voor Rallysport Utrecht
Dubbelrol voor Rallysport Utrecht

Rallysport Utrecht is gevraagd om één auto als X-auto in te zetten en uiteraard heeft het team daar mee ingestemd.

1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden
Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken
Sterk Belgisch debuut van Munster
Kerkhove verstevigt de leiding in Historic
Top 10 en zege in GT voor Snijers en Thierie
Fernémont domineert East Belgian Rally
Riwald met hybride truck naar Dakar 2020
Bob de Jong viert Nederlandse titel in Eurol Hellendoorn Rally
1 / 13

Bob de Jong op puntenjacht in Duitsland

Na een geslaagde eerste seizoenshelft staat na een kort zomerreces voor Bob de Jong en Bjorn Degandt de Rallye Sulingen op het programma. Als trotse leider in de strijd om de Open Nederlandse rallytitel en met de recente eclatante zege in de GTC Rally nog vers in het geheugen wil De Jong zijn titelaspiraties verder gestalte geven in de Duitse ronde van de titelstrijd. Met zijn snelle Hyundai i20 in R5 uitvoering wil De Jong vooral de Nederlandse concurrentie achter zich laten, maar uiteraard kijkt hij ook uit naar de strijd met de Duitse topequipes die in Sulingen aan de start verschijnen.

Met 13 klassementsproeven over 2 dagen en met 149 km aan wedstrijdkilometers biedt de ‘ADAC-Rallye Rund um die Sulinger Bärenklaue’ – zoals de wedstrijd formeel heet – een compact en overzichtelijk evenement op minder dan 300 km van het centrum van Nederland. Het kleine stadje in de Duitse deelstaat Niedersaksen biedt al jarenlang een mooie rally, die ook regelmatig meetelt voor het Nederlands kampioenschap. In 2010 nam Bob de Jong al eens deel aan de short rally in Sulingen: “Maar dat is lang geleden en ik kan mij de klassementsproeven niet echt meer voor de geest halen.” Daarom bestudeerde Bob de Jong onlangs tijdens zijn vakantie alvast de nodige on-board beelden van voorgaande edities: “Vooral de bijna 25 km lange proef op het militaire oefenterrein Eickhofer Heide zal niet gemakkelijk zijn met een heel gevarieerd en bochtig parcours,” concludeert De Jong na het zien van de beelden.

Op donderdag 8 augustus zullen Bob de Jong en navigator Bjorn Degandt voor het eerst kennis maken met de plaatselijke terreinomstandigheden als zij met de Hyundai i20 aan de shake down test zullen deelnemen. Maar vrijdagavond gaat de rally pas echt van start en dan zal het er op aan komen: “We zitten dit seizoen in een goede flow en met de kersverse zege in de GTC Rally op zak gaan we vol vertrouwen naar Sulingen. Ik wil mij graag meten met de Duitse top, en die is goed vertegenwoordigd,” aldus een zeer gemotiveerde De Jong. Met minimaal 6 Skoda’s, 3 VW’s, 2 Hyundai’s en 1 Ford aan de start in de R5 categorie belooft het een spannende strijd te worden: “Maar wij kunnen daar zeker meestrijden om een podiumplek,” blikt ook navigator Bjorn Degandt vol vertrouwen tegemoet naar de Rallye Sulingen. De Hyundai i20 R5 van het Nederlands-Belgische duo wordt in deze Duitse ronde van het ONRK gesierd met de naam van Hyundai-dealer Autohaus-am-Damm uit Sulingen.

De Rallye Sulingen start op vrijdag 9 augustus om 17:01 uur voor een eerste, korte etappe met 4 klassementsproeven. Op zaterdag is de herstart om 8:46 uur en de finish is die dag voorzien om 19:03 uur. Op zaterdag worden er 9 klassementsproeven verreden.

RSS News Feed