Nieuws

Nieuws
quattro aandrijving zorgt voor winst Coen Donkers
quattro aandrijving zorgt voor winst

Coen Donkers werd na 2 zware dagen de winnaar in zijn klasse en even leek het of we weer terug waren in de jaren 80.

Missie geslaagd voor Kevin van Deijne
Missie geslaagd voor Kevin van Deijne

In de Twente Rally, die afgelopen weekend werd verreden, is Kevin van Deijne, samen met zijn navigator Hein Verschuuren, geslaagd in zijn missie om runner-up te worden in het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Melissa Debackere wint in Twente
Melissa Debackere wint in Twente

De Belgische Melissa Debackere heeft afgelopen weekend de Conrad Twente Rally op haar naam geschreven.

Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen
Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen

Nadat rallyrijder Bob de Jong en zijn Belgische navigator Bjorn Degandt al vroegtijdig de Open Nederlandse Rally titel veilig stelden is het tijd om terug te blikken en plannen te smeden voor het komende rallyseizoen.

Jim v/d Heuvel wint 1e Achterhoek Berkelland Rally
Jim v/d Heuvel wint in de achterhoek

De 1e Achterhoek Berkelland Rally is een prooi geworden voor de uit Terschuur (GLD) afkomstige Jim van den Heuvel.

Van Loon uit de proef met schade aan vering
Van Loon uit de proef met schade aan vering

Erik van Loon en Sébastien Delaunay zijn opnieuw bezig aan een goede etappe totdat de vering van de Toyota Hilux afbreekt, waarschijnlijk nevenschade door de crash van gisteren.

Dubbelrol voor Rallysport Utrecht
Dubbelrol voor Rallysport Utrecht

Rallysport Utrecht is gevraagd om één auto als X-auto in te zetten en uiteraard heeft het team daar mee ingestemd.

1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden
Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken
Sterk Belgisch debuut van Munster
Kerkhove verstevigt de leiding in Historic
Top 10 en zege in GT voor Snijers en Thierie
Fernémont domineert East Belgian Rally
Riwald met hybride truck naar Dakar 2020
Bob de Jong viert Nederlandse titel in Eurol Hellendoorn Rally
1 / 13

Keurig resultaat De Garage Rallyteam tijdens GTC Rally

Tijdens de GTC Rally, welke werd verreden op vrijdag 12 en zaterdag 13 juli, wist het De Garage Rallyteam uit de problemen te blijven en de finish te behalen. Het team met rijder Eric Nieuwenhuizen, voor deze gelegenheid genavigeerd door VB Rallysport-rijder Martin van Brussel, eindigde met de snelle Opel Astra GSI op een 2e plaats in de klasse NL/RC3 en een nette 22e positie in het algemeen klassement.

Na een lange winterstop was de GTC Rally de eerste wedstrijd waar het De Garage Rallyteam weer aan de start stond. In de afgelopen jaren stond het team al vaker aan de start van deze wedstrijd, welke traditioneel wordt verreden in de omgeving van Etten-Leur. Echter vanwege deelname aan het Short Rally Kampioenschap werd nog nooit deelgenomen aan de volledige rally. De 2019-editie bestond uit een 7-tal klassementsproeven, welke tweemaal werden verreden, met uitzondering van De Hel. Deze 22 km lange klassementsproef, ook wel bekend onder de naam “de nacht van Achtmaal” stond op de vrijdagavond zelfs 3 x op het programma.

Om op tijd te zijn voor de documentcontrole werd op donderdagmiddag al afgereisd naar Breda International Airport. Na de formaliteiten werden de proeven De Hel en Rucphen/Klappenberg op papier gezet. Na een korte nacht werd ook de verkenning van de overige 5 proeven afgerond, terwijl het serviceteam de technische keuring van de Opel Astra verzorgde. Iets voor 20:00 uur stapten beide heren in de rallyauto om koers te zetten naar de 1e boucle met een duidelijk doel: overleven.

Tijdens de eerste doorkomst op proef De Hel bleek de behouden aanpak een slimme keuze en werden links en rechts al een aantal uitvallers genoteerd. Na de service stonden nogmaals dezelfde proeven op het programma maar nu in donkere omstandigheden. Een flink gat aan het begin van de proef zorgde ook nu weer voor lekke banden maar Eric wist behendig om alle problemen heen te rijden. Na 5 proeven werd omstreeks 02:00 uur de Astra in het Parc Fermé geplaats en stond het team op een 26e plaats.

Na een goede nachtrust en ontbijt werd de rallyauto door het serviceteam weer klaargemaakt voor dag 2. Vanwege de regenachtige omstandigheden werd gekozen voor intermediate-banden. Echter in de 1e boucle bleek dat de weg veel sneller opdroogde dan verwacht, waardoor de grip niet optimaal was. Tijdens een korte service werden de slicks weer gemonteerd, waardoor Eric een veel beter gevoel had met de auto en de tijden beduidend naar beneden gingen. Naar mate de zaterdag vorderde kwam het team beter in het ritme en kreeg Eric steeds meer vertrouwen in de pacenotes en de snelheid van de Astra, wat met name op de 2 voorlaatste proeven zijn vruchten afwierp. De afsluiter van de GTC Rally was de rondkoers op het vliegveld, een echte smaakmaker voor het publiek. Ook op deze proef wisten de heren de tijd van de eerste doorkomst te verbeteren en werd onder luid gejuich de finish bereikt. Het resultaat was een nette 22e plaats in het algemeen klassement en een 2e plaats in de klasse NL/RC3.

Navigator Martin: “Vorig jaar stond ik hier als rijder aan de start met de Ford Fiesta haalde ik de finish niet. Ik ben dan ook heel erg blij met dit resultaat en super trots op de progressie die Eric dit weekend heeft laten zien. Ik heb ervan genoten!”

Rijder Eric: “Ik heb heel veel ervaring opgedaan en het was echt een goed georganiseerd evenement. Ik vind dit de mooiste rally van Nederland!

RSS News Feed