Nieuws

Nieuws
Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen
Bob de Jong kijkt terug op succesvol rallyseizoen

Nadat rallyrijder Bob de Jong en zijn Belgische navigator Bjorn Degandt al vroegtijdig de Open Nederlandse Rally titel veilig stelden is het tijd om terug te blikken en plannen te smeden voor het komende rallyseizoen.

Jim v/d Heuvel wint 1e Achterhoek Berkelland Rally
Jim v/d Heuvel wint in de achterhoek

De 1e Achterhoek Berkelland Rally is een prooi geworden voor de uit Terschuur (GLD) afkomstige Jim van den Heuvel.

Van Loon uit de proef met schade aan vering
Van Loon uit de proef met schade aan vering

Erik van Loon en Sébastien Delaunay zijn opnieuw bezig aan een goede etappe totdat de vering van de Toyota Hilux afbreekt, waarschijnlijk nevenschade door de crash van gisteren.

Dubbelrol voor Rallysport Utrecht
Dubbelrol voor Rallysport Utrecht

Rallysport Utrecht is gevraagd om één auto als X-auto in te zetten en uiteraard heeft het team daar mee ingestemd.

1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden
1e Achterhoek Berkelland Rally belooft spektakel te worden

Op 5 oktober aanstaande zal de eerste uitgave van de Achterhoek Berkelland Rally verreden worden.

Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken
Van Loon wil zoveel mogelijk kilometers maken

Van 3 tot en met 9 oktober staat de Rallye du Maroc op de kalender.

Sterk Belgisch debuut van Munster met Skoda R5
Sterk Belgisch debuut van Munster

Grégoire Munster en Louis Louka zijn met hun Pirelli Skoda Fabia R5 bij hun Belgisch debuut op een knappe 6e plaats geëindigd.

Kerkhove verstevigt de leiding in Historic
Top 10 en zege in GT voor Snijers en Thierie
Fernémont domineert East Belgian Rally
Riwald met hybride truck naar Dakar 2020
Bob de Jong viert Nederlandse titel in Eurol Hellendoorn Rally
Leemans toch tevreden ondanks uitval
Comeback Ten Brinke krijgt glans met p2
Jasper v/d Heuvel wint in Hellendoorn
1 / 14

van Deijne kijkt positief terug op Hellendoornrally

Afgelopen weekend werd de Eurol Hellendoornrally verreden. De wedstrijd die geldt als één van de langste en zwaarste van Nederland bracht ruim honderd equipes aan de start, waarvan twaalf met een auto uit de R5 klasse. Deze klasse geldt als de koningsklasse van de Nederlandse Rallysport. Het team van Deijne Autosport bracht samen met partner Kroon Oil de Skoda Fabia R5 aan de start. Rijder Kevin van Deijne en navigator Hein Verschuuren werkten alle 15 klassementsproeven af en eindigden op een vierde plaats.

“Dit is niet het resultaat waar we vooraf op hadden gehoopt,” zegt Kevin. “Desondanks zijn we niet ontevreden. We hebben op een aantal klassementsproeven top-3 tijden weten te rijden en zelfs één keer de snelste tijd. De concurrentie was zwaar en winnaar Jasper van den Heuvel heeft foutloos gereden en was daardoor ongenaakbaar. Er had wellicht meer ingezeten als we niet op de eerste twee klassementsproeven zoveel tijd hadden laten liggen,” kijkt Kevin terug.

Op de vrijdagavond werden de eerste vier klassementsproeven afgewerkt. Door een verkeerde afstelling van de auto had deze moeite bij het remmen. “Dat heeft ons best wel veel tijd gekost,” verklaart Kevin naderhand. “We hadden te weinig ‘rol’ in de auto.” Bij de tweede doorkomst van deze klassementsproeven waren de tijden al beter en op de laatste proef van de vrijdagavond wist Kevin zelfs een snelste tijd op de klokken te zetten.

Op de zaterdag reden Kevin en Hein veelal tijden in de top-3 en lieten ze zien zeker hun oude niveau weer terug te hebben. “Als je dat tijdsverlies van de vrijdagavond aftrekt van het uiteindelijke resultaat, dan was een podium zeker mogelijk geweest. Helaas heeft het niet zo mogen zijn. Toch zijn we tevreden over hoe de wedstrijd is gegaan. We hebben ons oude niveau, van voor de crash in Ieper, weer te pakken en hebben ons goed van voren kunnen laten zien,” analyseert Kevin de wedstrijd naderhand.

De volgende wedstrijd van het team zal op korte termijn bekend worden. Er zijn een aantal wedstrijden die tot de opties behoren, zoals de nieuwe Achterhoek Berkelland Rally, maar ook de Twente Rally en de Rallye du Condroz in België. Bekijk daarom voor het laatste nieuws de Facebookpagina van het team.

RSS News Feed