Nieuws

Nieuws
Geslaagde 11de editie Morocco Desert Challege
Geslaagde 11de editie MDC

De laatste etappe van de Morocco Desert Challenge is traditioneel korter, maar dat betekent nog niet dat ze te onderschatten is, of dat de leiders in de tussenstand te snel victorie moeten kraaien.

Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”
Outland Rallyteam: “Het is nu echt over!”

“We hebben gedaan wat we konden, maar er is geen onderdeel te vinden voor onze bak, dus het is nu echt over!”

Zware crash Van Loon in Marokko
Zware crash Van Loon in Marokko

Met nog een kleine dertig kilometer te gaan in de zesde etappe van de Morocco Desert Challenge, crashen Erik van Loon en Wouter Rosegaar in de Toyota Hilux.

Rainbow hobbelt rustig richting de top 10
Rainbow hobbelt rustig richting de top 10

De elfde plaats in de etappe en twaalfde algemeen: Gerrit Zuurmond deed goede zaken in de vierde etappe van de Morocco Desert Challenge.

Van Genugten pakt klinkende zege in 4de etappe MDC
Van Genugten pakt klinkende zege

Er waren een paar dagen voor nodig, maar precies op het goede moment zijn Ton van Genugten en de Iveco Powerstar met onafhankelijke wielophanging vriendjes geworden.

Outland Rallyteam zet zoektocht voort
Outland Rallyteam zet zoektocht voort

Het rijden van de etappes is een uitdaging, maar het zoeken naar de juiste onderdelen om de Bowler te repareren lijkt een nog grotere te worden.

Van Loon behoudt leiding in Morocco Desert Challenge
Van Loon behoudt leiding in Marokko

Het openen van de proef is een van de moeilijkste facetten in Cross Country. Dat hebben Erik van Loon en navigator Wouter Rosegaar vandaag ook ondervonden.

Technisch probleem zorgt voor uitval
Pech voor van Ballegooijen in Visual Art
Opnieuw podiumfinish voor van Deijne
Rally Results app geupdate
Bob de Jong wint Visual Art Rally
MDC drukke dag voor navigator Riezebos
Kris Princen heer en meester in Tielt
Van Loon de snelste in tricky openingsproef
1 / 14

Ogier blij met winst ondanks problemen

Ogier versloeg Thierry Neuville in een laatste confrontatie en won de openingsronde van het WRC-seizoen 2019 met een voorsprong van 2,2 seconden. 

De eerste ronde van het WK Rally is gewonnen door Sebastien Ogier in de Citroen C3 WRC. Ogier wist de Hyundai's van Theirry Neuville en Sebastien Loeb achter zich te houden en zo zijn 7de Monte op zijn naam te schrijven. Ott Tanak liet zien dat er dit seizoen wel degelijk rekening gehouden moet worden met de Toyota's, maar viel terug na een prbleem op de eerste dag. Tanak vocht zichzelf terug naar een 4de plaats en was de snelste op verscheidene proeven.

Ogier was de laatste dag begonnen met een voorsprong van 4.3 seconden ten opzichte van Neuville maar meldde een "klein probleem" aan het einde van de eerste proef op zondag. Het elektronische gaspedaal van de Citroen C3 WRC zou het probleem zijn waardoor Ogier aanzienlijk wat tijd moest inleveren. Het probleem hield in dat de stand van het gaspedaal niet helemaal terugkwam waardoor het gas altijs 20% open bleef staan. De snelle Fransman wist het probleem te managen en zijn 7de overwining in Monte Carlo veilig te stellen,

"Ik heb het pedaal zo veel als ik kon aangepast," zei Ogier. "Ik hiled het pedaal om te rusten op ongeveer 10%. Het was niet ideaal, maar het gaf me een kans om te vechten in de powerstage." Hij voegde eraan toe: "De opluchting was enorm aan de finish. We weten nu dat het een sensor was die het euvel veroorzaakte, maar dat wist ik niet voorafgaand aan de laatste proef. De emotie was dan ook enorm toen ik de finish bereikte en zag dat mijn voorsprong nog groot genoeg was voor de overwinning."

 

 

RSS News Feed