Nieuws

Princen wint Haspengouw, podium voor Abbring

Kris Princen en Peter Kaspers hebben de Rally van Haspengouw op hun naam geschreven. De Belgische BMA Skoda equipe was Vincent Verschueren, eveneen Skoda Fabia R5, en Kevin Abbring met zijn Peugeot 208 T16 te snel af. Princen wist op de eerste proef de leiding te pakken en gaf deze niet meer af. De strijd om de 2de plaats was spannend tot op de laatste proef, maar Verschueren was sterk en verzilverde deze positie. Kevin Abbring moest genoegen nemen met de 3de plaats.

Het weer was goed rondom het Belgische plaatsje Landen, maar de wegen waren glad en vettig van de regenval eerder in de week. Kris Princen en navigator Peter Kaspers stapten dit jaar over van Peugeot naar Skoda en lieten in hun thuisrally zien dat ze ook met de Fabia R5 goed uit de voeten konden. Princen en Kaspers kennen de weggetjes rondom Landen goed en dat betaalde zich zeker uit. De equipe ging van start tot finish aan de leiding, maar maakte het vlak voor de finish toch nog even spannend. Vincent Verschueren wist op de laatste proef een supertijd te noteren en kwam net 4,8 seconden tekort voor de overwinning. 

Kevin Abbring verraste vriend en vijand door met een Peugeot 208 T16 deel te nemen aan het BRC. Samen met Pieter Tsjoen wil hij een gooi doen naar het kampioenschap, maar kwam in Landen nog iets te kort. Abbring kon volgen, maar een aanval op de leiding zat er niet in dit weekend. Bert Cornelis pakt in zijn debuutwedstrijd met de Citroen DS3 R5 een knappe 4de plaats en liet Guino Kenis met de Mini RRC achter zich. Melissa Debackere had zich waarschijnlijk een beter debuut voorgesteld. De snelle Belgische dame veroor veel tijd na een schuiver en zag haar kansen op een podiumplaats verdwijnen. De backere werd 6de in Landen. 

Foto's: PR BRC
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 1]
Kris Princen 1:14:13,6
Peter Kaspers
Škoda Fabia R5
2 [46]
Vincent Verschueren +0:04,8
Veronique Hostens
Škoda Fabia R5
3 [ 7]
Kevin Abbring +0:13,0
Pieter Tsjoen
Peugeot 208 T16
4 [ 5]
Bert Cornelis +3:02,3
Matthijs Debaeke
Citroën DS3 R5
5 [ 6]
Guino Kenis +4:38,6
Bjorn Vanoverschelde
Mini Cooper S2000 1.6T
Klik hier voor alle resultaten