Nieuws

Nieuws
Geen revanche voor VB Rallysport in Hellendoorn
Geen revanche voor VB Rallysport in Hellendoorn

Geen revanche voor VB Rallysport in Hellendoorn. Tijdens de Eurol Hellendoorn Rally, welke werd verreden op vrijdag 14 en zaterdag 15 september, zag VB Rallysport hun deelname aan deze rallyklassieker vroegtijdig eindigen.

Succesvolle return van der Marel in Hellendoorn
Succesvolle return van der Marel

Rallycoureur Timo van der Marel maakte tijdens de Eurol Hellendoorn Rally 2018 - na een gedwongen tussenpauze naar aanleiding van een ernstig auto-ongeluk in Finland - een fantastische comeback.

Wisselend succes voor VDZ Racing
Wisselend succes voor VDZ Racing

Met startnummer 15 op de Mitsubishi Evo X stonden Roel van der Zanden en Ilse van de Sande weer te popelen om het seizoen weer te hervatten na een lange zomerstop voor de vaste equipe.

Prachtige Hellendoorn voor Stijn van Bree
Prachtige Hellendoorn voor Stijn van Bree

Waar hij tijdens eerdere edities vroegtijdig de auto langs het parcours moest parkeren wist de Brabantse ondernemer ditmaal wel de finish te bereiken.

Geslaagd rallyweekend Mollink Rallysport
Geslaagd rallyweekend Mollink Rallysport

Vrijdag avond mochten we van start tijdens de Eurol Hellendoorn Rally met start nr 48

de Jong knalt naar 2e plaats in Eurol Hellendoorn Rally
de Jong knalt naar 2e plaats in Hellendo

Bob de Jong knalt naar tweede plaats in Eurol Hellendoorn Rally. Sterk begin tweede seizoenshelft voor Hyundai-rijder

Hermen Kobus prolongeert Eurol R5 Rally Challenge titel
Hermen Kobus prolongeert Eurol R5 Rally Challenge titel

Hermen Kobus prolongeert Eurol R5 Rally Challenge titel. Skoda-rijder ook oppermachtig in Eurol Hellendoorn Rally.

Kobus stuift naar overwinning Hellendoorn
Kobus uiterst gemotiveerd naar Hellendoorn
Bob de Jong kijkt uit naar Nederlandse toprally

Deltona Rallysport wint Hellendoorn Classics

Op 14 en 15 september werd de Eurol Hellendoorn Rally verreden. Een vast onderdeel van de rally zijn de historics, een klasse met de wat oudere, maar zeker niet minder potente, rallyauto's. Na een zware dag van stof en zand ging het Deltona Rallyteam met de Lancia Delta Integrale als winnaar over het podium.

15 klassementsproeven stonden op het programma van de Hellendoorn Historics Rally en dat was een groot deel van het startveld een aardige slijtageslag. Van de 16 deelnemers in deze klasse wamen er uiteindelijk maar 9 equipes aan de finish. Voor Jef van Hooft en Edith Gevers was het de eerste deelname aan de befaamde Hellendoorn Rally en ondanks dat de Lancia Delta HF Integrale steeds meer kuren begon te vertonen wisten zij deze op hun naam te schrijven. Een prestatie van formaat gezien de zware omstandigheden.

Het team na afloop van de rally: (bron FB Deltona)"De laatste boucle was een flinke slijtageslag met o.a. een kapotte pakking bij het spruitstuk en een kapotte versnellingsbak waardoor de laatste proef grootendeels in de 3e versnelling is uitgereden. Vervolgens hebben we, ook in zijn 3, park fermé en het podium weten te halen. Op deze manier hebben wij als Deltona Rallysport, bij onze eerste deelname aan de Hellendoorn Rally, de winst op onze naam kunnen schrijven. Gedurende de rally is het uitgegroeid tot een voor ons erg zware rally. Wij zijn dan ook erg trots met het behalen van de winst, het is tot en met het podium ontzettend spannend geweest."

"Wij bedanken onze sponsoren, club 100 leden, trouwe volgers en natuurlijk het serviceteam voor het behalen van deze prestatie. Zonder jullie was dit natuurlijk nooit mogelijk geweest!"

"Dit was het dan voor dit weekend. Ons volgende doel is de Twente Rally, maar gezien de toestand van de Delta moet nog blijken of dit realistisch. Uiteraard houden we jullie hiervan op de hoogte."

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [103]
Jef van Hooft 1:51:03,3
Edith Gevers
Lancia Delta HF Integrale
2 [112]
Jeroen Exel +0:20,3
Marvin Molenkamp
Opel Ascona
3 [101]
Wouter Koenderink +0:26,6
Christiaan van der Rijsen
BMW 3.0 Csl
4 [113]
Bert Heetkamp +0:33,8
Rob Nijman
Ford Escort RS
5 [108]
Dirk de Boer +4:31,3
Gerrit Bouwhuis
BMW 325I E30
Klik hier voor alle resultaten