Nieuws

Ott Tänak wint ADAC Rally van Duitsland

Ott Tänak won afgelopen zondag, op 25 augustus, zijn derde opeenvolgende ADAC Rally van Duitsland en vergroot daarmee zijn kansen op een eerste FIA World Rally Championship titel.

De Est claimde zijn vierde overwinning in vijf rondes op het asfalt, waardoor hij Toyota naar het eerste podium sinds 4 jaar in de WRC leidt.

Met zijn Toyota Yaris WRC finishte Tänak 20,8 seconden vóór de Ier Kris Meeke, met de Finse Jari-Matti Latvala op een achterstand van nog eens 15,2 seconden op de derde plaats. Een volledig Toyota podium in Duitsland!

Thierry Neuville won de Wolf Power Stage en claimde vijf bonuspunten met zijn Hyundai i20. Teemu Suninen reed zijn Ford Fiesta naar de tweede plaats, goed voor vier punten, waarbij Latvala drie punten pakte op de derde plaats. Meeke en Sébastien Ogier, rijdend met een Citroën C3, haalden respectievelijk twee en één punt.

Tekst: Niek Bakker