Nieuws

Spa Rally: 24 selectieve klassementsproeven

Er resten nog minder dan twee maanden voor de start van de 5de editie van de Herock Spa Rally. Het ganse team van DG Sport is gemobiliseerd om deze wedstrijd voor te bereiden, een wedstrijd die nu al belooft spannend te worden. 

Al is het uiteraard nog te vroeg om u al te zeggen wie de deelnemers zijn, wat de timing is en hoe het parcours er precies zal uitzien. Dat alles moet nog finaal bevestigd worden. In tegenstelling tot de vorige jaren gaat de Herock Spa Rally nu door op zaterdag en zondag. Op de eerste dag moeten de deelnemers twee lussen van 5 gechronometreerde stukken afleggen en een derde lus van twee klassementsproeven. Op het menu van die eerste dag, die samenvalt met het Belgian Rally Championship en de Spa Rally Classic (VHRS) : Winanplanche, Theux, Francorchamps, Wanne en La Gleize. De eerste twee zullen een derde keer 's nachts moeten gereden worden. 

Op het programma van zondag staan opnieuw 12 klassementsproeven, verdeeld over drie identieke lussen. Francorchamps, Herve, Fays Show en Spa zullen de deelnemers van de BR-C en het Criterium een technisch en snel parcours voorschotelen. De aankomst van de eerste wagen wordt verwacht op het podium in Spa kort na 17u00. In totaal zullen er om en bij de 200 km gechronometreerd worden.

We herinneren er u nog even aan dat het assistentiepark binnen de infrastructuur van het Circuit van Francorchamps zal opgezet worden, ter hoogte van de endurance paddock, en dat de animatie eveneens in Spa zal plaatsvinden met het hergroeperingspark en het aankomstpodium.   

Tekst: PR BRC
RSS News Feed