Nieuws

Nieuws
Inzet van team Mammoet Rallysport is niet beloond’
Inzet van team Mammoet is niet beloond’

"We hebben op alle fronten uitstekend gepresteerd. De inzet van het team van Mammoet Rallysport is echter niet beloond.’’

Een gemengd gevoel voor Erik van Loon
Een gemengd gevoel voor Erik van Loon

Vooraf hebben Erik van Loon en Harmen Scholtalbers een doel voor ogen: finishen in de top vijf.

Tim en Tom Coronel finishen Dakar Rally 2019
Tim en Tom finishen Dakar Rally 2019

De ‘Beast 2.0’ heeft zich keurig gehouden op de punten waaraan we gewerkt hebben. Nu nog een paar andere puntjes verbeteren. Op naar 3.0!”

Dagmenu Mammoet Rallysport smaakt naar meer
Dagmenu Mammoet smaakt naar meer

Geduld, regelmaat, vloeiend rijden door de duinen, goed navigatiewerk en een perfecte truck.’ Dat waren de ingrediënten voor de hoofdschotel van Mammoet Rallysport in de achtste etappe.

Bernhard ten Brinke moet definitief opgeven
Bernhard ten Brinke moet definitief opgeven

Drie dagen voor de finish zijn Bernhard ten Brinke en Xavier Panseri uitgevallen in de zwaarste rally ter wereld.

De Rooy verkleint de verschillen, maar niet genoeg
De Rooy verkleint de verschillen

In een zenuwslopend spannende achtste etappe heeft Gerard de Rooy zijn achterstand in het klassement van de Dakar Rally verkleind.

Willems definitief uit de Dakar Rally
Willems definitief uit de Dakar Rally

Het zat er al aan te komen, maar het is nu definitief bevestigd: Maik Willems en Rob van Pelt liggen uit de Dakar Rally.

SS8: top-25 klassering voor Tim en Tom
De Rooy maakt indruk in zware 7de etappe
ten Brinke improviseert zich naar top 10
Mirjam Pol stuk na zesde etappe
SS6: Eén-tweetje De Rooy en Villagra
Mammoet slaat zich door loodzware etappe
Unifinished business voor Becx in Dakar
Rainbow boendert rustig door de Dakar
1 / 4

Team De Rooy scoort overwinning op rustdag

Zonder een meter te rijden heeft Petronas Team De Rooy Iveco op de rustdag van de Dakar Rally de eerste etappeoverwinning van dit jaar behaald – op naam van Ton van Genugten – en een klassering in de top 3 van het algemeen klassement – voor Gerard de Rooy.

De Rus Andrey Karginov (Kamaz) werd door de organisatie gediskwalificeerd wegens het aanrijden van een toeschouwer. Daardoor steeg Gerard de Rooy van de vierde plaats in het klassement naar plaats 3. ’s Avonds werd vervolgens bekend dat Ton van Genugten de tijd terugkrijgt die hij in de vijfde etappe bij Mammoet-rijder Janus van Kasteren stond. Met een verschil van slechts 49 seconden werd Van Genugten daardoor tot etappewinnaar van de vijfde rit uitgeroepen. Aanvankelijk was Van Genugten vijfde geworden, op 14.03 van Eduard Nikolaev (Kamaz).

Door de diskwalificatie van Karginov schoof het hele klassement van de trucks op. Nikolaev heeft nog steeds de leiding, 11.54 voor zijn teamgenoot Dmitry Sotnikov. Iveco-kopman Gerard de Rooy komt nu op de derde plaats, op een achterstand van 1.58.49 van Nikolaev. Ton van Genugten zit daar kort achter: zijn achterstand op de klassementsleider is 2.00.31.

De Kamaz van Airat Mardeev staat met een gele sticker in het bivak, wat er op wijst dat hij ook uit de wedstrijd ligt. Naar verluidt heeft hij het motorblok kapot. De Argentijn van Team De Rooy, Federico Villagra, schuift in dat geval door naar de achtste plaats, op 4.15.04. Maurik van den Heuvel zou zodoende op de negende plaats komen, op 4.20.34.

De Dakar 2019 wordt zondag hervat met de langste etappe van deze editie: meer dan 800 km waarvan een special stage van 336 km, die de karavaan terug naar San Juan de Marcona brengt. Er worden 105 motoren, 18 quads, 88 auto’s, 29 ssv’s en 26 trucks aan de start verwacht. Als etappewinnaar is Ton van Genugten de eerste truck die aan de special begint.

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed