Nieuws

Wisselend succes voor VDZ Racing

Afgelopen vrijdagavond en zaterdag werd traditioneel weer de Eurol Hellendoorn Rally verreden, één van de grootste en mooiste wedstrijden op de Nederlandse rallykalender. Met startnummer 15 op de Mitsubishi Evo X stonden Roel van der Zanden en Ilse van de Sande weer te popelen om het seizoen weer te hervatten na een lange zomerstop voor de vaste equipe.

Na een wedstrijd waarin niet alles op rolletjes verliep behaalde het team alsnog een 14e plaats algemeen en de 3e plaats bij de Evo X’en onder grote publieke belangstelling.

Op vrijdag werd er behouden gestart door Roel en Ilse, daar het al bijna 3 maanden geleden was dat ze samen een rally verreden. Het viel niet mee om weer in het juiste ritme te komen, en het team kon de snelste Evo X-rijders niet bijhouden. Lichtpuntje was de laatste proef (Notter) waar het team de persoonlijk snelste doorkomst liet noteren. De vrijdagavond werd afgesloten op een 20e plaats algemeen na 5 klassementsproeven.

Op zaterdag was het team vastbesloten om zich te herpakken en dat lukte op de 2e klassementsproef Hellendoorn met een fraaie 2e tijd bij de Evo X’en met slechts 3 seconden achterstand op de Deense equipe Andersen / Aagaard. De VDZ racing-volgers weten wellicht nog dat het op deze proef in 2015 mis ging met als gevolg een zware crash met de Nissan 350Z. In het vervolg van de zaterdag was het weer wisselvalligheid troef qua tijden. Hoewel het tijdverlies redelijk beperkt bleef op de concurrentie, kwam het team telkens wat seconden tekort om echt een aanval in te zetten. Wat dat betreft zat VDZ Racing een beetje in hetzelfde schuitje als sommige top-rijders in de R5 Rally Challenge die ook aangaven dat niet alles op rolletjes verliep.

De laatste boucle, met de proeven Ypelo en het industrieterrein in Almelo, werden positief afgesloten met twee maal een 2e tijd bij de Evo X’en, waardoor het weekend toch met een goed gevoel werd afgesloten.

Overall werd de wedstrijd, zeker na de opgave van Jasper van den Heuvel en Lisette Bakker in de Ford Fiesta R5, gedomineerd door het team van Kobus Tuning, die met Hermen Kobus en navigator Erik de Wild de winst pakten en tevens de titel in de Eurol R5 Rally Challenge met de Skoda Fabia R5. Tweede werden Bob de Jong en Kees Hagman met de Hyundai i20 R5 en de derde plaats ging naar de dit weekend zeer sterk rijdende Belgische equipe Melissa Debackere en Didier Bostoen met een Fabia R5.

Roel: “Alhoewel de tijden misschien wel wat beter konden, hebben we toch weer een mooi weekend gehad, alle proeven bedwongen en zo weer belangrijke ervaring opgedaan. Ik ga er niet te zwaar aan tillen dat het deze rally misschien wat minder ging. We wisten aan het begin van het jaar dat we ook moeilijke rally’s zouden krijgen met de nieuwe auto. Tot nu toe hebben we eigenlijk alleen maar geweldige rally’s gehad waarin we een stijgende lijn lieten zien.”

Ilse: “Op de één of andere manier was dit niet ons weekend, maar ondanks dat hebben we er toch zeker wel van genoten. Het waren mooie, uitdagende proeven en de weersomstandigheden waren goed. Ook hebben we weer veel mogen leren. Nu gaan we ons klaar maken voor de volgende rally, de East Belgian Rally. Deze rally is voor ons beide onbekend terrein, dus ben benieuwd wat die wedstrijd ons gaat brengen. We hebben er in elk geval erg veel zin in!”

RSS News Feed