Nieuws

Valse start voor Outland Rallyteam

Het Outland Rallyteam is de Morocco Desert Challenge op een andere manier begonnen dan vooraf was gepland. Na een prima voorbereiding en een laatste technische keuring was het zaterdag 13 april tijd voor de eerste etappe maar de start van deze proloog etappe werd niet gehaald. Onderweg naar Plage Blanche kreeg het team technische problemen met de blauwe Bowler Desert Warrior waardoor ze meteen naar het eerste bivak zijn gesleept. 

Op donderdag en vrijdag stonden de technische keuringen op het programma en kon het team zich klaarmaken voor de komende week. De Bowler werd ook op de laatste punten goedgekeurd en de laatste hobbel voor de start van de rally leek genomen, maar niets was minder waar. Opweg naar de start van de eerste etappe kreeg de Bowler technische problemen. Het leek erop dat een druklager van de bak het begeven had en de auto kon niet meer verder. Een lokale sleepdienst heeft de Outland equipe naar het bivak aan de finish van de etappe gesleept om de problemen te proberen te verhelpen. Met recht een valse start na de zo goede voorbereiding.

Op het moment van schrijven zijn de monteurs druk bezig om de problemen op te lossen. Ondanks de teleurstelling blijft het team optimistisch en doen ze er alles aan om alsnog te kunnen starten. "Het Outland Rallyteam was wel als eerste in het bivak!", grapt Helene. "Het was een lange nacht. We zijn gisteravond gestrand en we kwamen vanmorgen om 6:30 uur pas in het bivak aan. We gaan kijken of we het probleem op kunnen lossen om alsnog te kunnen starten. We geven nog niet op en houden jullie op de hoogte."

RSS News Feed